ATP
Ο Felix κέρδισε Nole και έβαλε μπροστά την Team World! (vids)

 
Ο Felix κέρδισε Nole και έβαλε μπροστά την Team World! (vids)
tn team Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 - 17:53

Μετά το διπλό, ο Felix Auger-Aliassime κέρδισε και το μονό, όπου έκανε ένα μεγάλο ματς και επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Novak Djokovic, για να βάλει μπροστά την Team World για 1η φορά στο Laver Cup του Λονδίνου και να τη φέρει πιο κοντά από ποτέ στον πρώτο τίτλο της ιστορίας της!

Στον ήρωα του τουρνουά για την Team World τείνει να μετατραπεί ο Felix Auger-Aliassime, αν η ομάδα του φυσικά καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα απόψε.

Ο 22χρονος Καναδός, Νο.13 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε νωρίτερα το διπλό μαζί με τον Jack Sock και αγωνίστηκε σερί στο μονό λίγα λεπτά αργότερα, όπου κατάφερε να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη επί του Novak Djokovic, με 6-3, 7-6 (3).

Χάρη σ' αυτές τις δυο νίκες, η Team World μετέτρεψε το 4-8 σε 10-8 μετά τους δυο πρώτους αγώνες της 3ης ημέρας του Laver Cup του Λονδίνου! Για 1η φορά σ' αυτό το τουρνουά η Team World έχει το προβάδισμα, ενώ βρίσκεται και πιο κοντά από ποτέ στον 1ο της τίτλο στο Laver Cup, μετά από 4 νίκες της Team Europe.

Ο Djokovic, που χθες ήταν εκπληκτικός και διέλυσε τον Frances Tiafoe με 6-1, 6-3, σήμερα δεν έδειχνε το ίδιο φρέσκος στο court, ενώ σε κάποια σημεία φαινόταν να αντιμετωπίζει και κάποιες ενοχλήσεις στον καρπό του - όχι κάτι πολύ σοβαρό σε πρώτη ανάγνωση.

Μπήκε καλά στο ματς ο 35χρονος Σέρβος, που προηγήθηκε με 2-0 τα πρώτα λεπτά, την επόμενη ώρα όμως ο Auger-Aliassime κυριάρχησε κατά κράτος και κέρδισε τα 8 από τα 9 επόμενα games, για να προηγηθεί με 6-3, 2-0.

Ο Djokovic κατάφερε να επιστρέψει στο 2ο σετ και να ισοφαρίσει σε 3-3, ενώ στο 7ο game επέστρεψε από το 15-40 και κράτησε το σερβίς του, για να περάσει μπροστά με 4-3. Ο Felix συνέχισε να δείχνει καλύτερος παρά την επιστροφή του Nole και έστειλε χωρίς πρόβλημα το σετ στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-3.

Πλέον, η Team Europe μπορεί να υπερασπιστεί τον τίτλο της μόνο αν κερδίσει και τους δυο εναπομείναντες αγώνες του τουρνουά, τη στιγμή που η Team World χρειάζεται μια νίκη στα δυο επόμενα παιχνίδια, έχοντας ανατρέψει για τα καλά την κατάσταση.

Στο τρίτο παιχνίδι της ημέρας - και τελευταίο αν η Team World κερδίσει - ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα σηκώσει μεγάλο βάρος στους ώμους του για την ομάδα της Ευρώπης και θα αντιμετωπίσει τον Frances Tiafoe, από τον οποίο είχε ηττηθεί πριν λίγες εβδομάδες στο US Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots