ATP
Cilic: "Δεν θέλω να σταματήσω για τα επόμενα 4-5 χρόνια"

 
Marin Cilic
Marin Cilic © Tel Aviv Open
tn team Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:10

Ο Marin Cilic όχι απλά δεν σκέφτεται το τέλος της καριέρας του, αλλά στόχος του είναι να παραμείνει στο tour για τα επόμενα 5 χρόνια, αφού η αγάπη του και η όρεξή του για το τένις παραμένει αναλλοίωτη όλα αυτά τα χρόνια.

Διανύοντας ήδη τη 17η σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας, ο 34χρονος Cilic είπε στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ, πως θα παραμείνει στο tour για όσο περισσότερο καιρό του επιτρέψει το σώμα του, θέλοντας να είναι τουλάχιστον 4-5 χρόνια ακόμα.

"Αγαπώ το τένις, η σύζυγός μου συνέχεια γελάει μαζί μου, επειδή βλέπω τένις κάθε μέρα στην τηλεόραση. Μου αρέσει να αγωνίζομαι και μου αρέσουν όλα όσα έρχονται μαζί με το τένις. Θα ήθελα να μείνω μέσα στο άθλημα και μετά το τέλος της καριέρας μου. Επίσης σίγουρα θα αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου, έχω δυο γιους τώρα. Αλλά θα μείνω σίγουρα στο τένις, ίσως να γίνω προπονητής σε κάποια ακαδημία. Ελπίζω όμως να μη συμβεί αυτό για τα επόμενα 4-5 χρόνια."

Η συζήτηση έγινε με αφορμή το πρόσφατο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του Roger Federer, που έδωσε τον αποχαιρετιστήριο αγώνα του στο Λονδίνο για το Laver Cup, παίζοντας διπλό πλάι στον Rafael Nadal, σε μια απίθανη και ιστορική βραδιά.

"Είναι μια λυπητερή στιγμή για το τένις, είναι λυπητερό για τους φαν σε όλο τον κόσμο. Ο Roger ήταν ένα μεγάλο ίνδαλμα, κουβάλησε το τένις σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ένιωσα νευρικότητα όταν παρακολούθησα αυτό τον αγώνα. Θα ήθελα να κερδίσουν (οι Federer και Nadal), αλλά ακόμα κι έτσι ήταν πολύ συγκινητική στιγμή. Θα μας λείψει πολύ ο Roger", είπε ο Cilic.

Τέλος, ο Κροάτης μίλησε και για τον Dominic Thiem, τον οποίο και θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο του Tel Aviv Open: "Πέρασε δύσκολα στην επιστροφή του. Ο τραυματισμός του ήταν άσχημος. Κέρδισε το US Open το 2020, που ήταν κάτι το εκπληκτικό, αλλά μετά έπεσε λίγο πνευματικά και μετά ήρθε και ο τραυματισμός. Αν χάσεις έναν χρόνο στο τένις, μετά θέλεις τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα για να νιώσεις ξανά καλά το παιχνίδι σου. Τα πηγαίνει όμως όλο και καλύτερα τώρα, κάτι που είναι ευχάριστο να το βλέπεις."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots