ATP
1ος τίτλος για τον Huesler (vids)

 
Marc-Andrea Huesler
Marc-Andrea Huesler © Sofia Open / LAP.bg
tn team Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 - 20:39

O Marc-Andrea Huesler ολοκλήρωσε την παραμυθένια εβδομάδα του στη Σόφια, κερδίζοντας και τον Holger Rune στον τελικό του Sofia Open, για να κατακτήσει τον πρώτο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του.

Στα 26 του χρόνια και μετά από 9 σεζόν στο επαγγελματικό τένις, ο Marc-Andrea Huesler κατάφερε να κατακτήσει τον 1ο τίτλο στην καριέρα του στο ATP Tour, επικρατώντας στον τελικό του Sofia Open του Holger Rune με 6-4, 7-6 (8).

Ήταν ούτως ή άλλως μια εβδομάδα μεγάλων υπερβάσεων για τον Huesler, που πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του στον 2ο γύρο απέναντι στο Νο.14 του κόσμου, Pablo Carreno Busta, ενώ στα ημιτελικά απέκλεισε τον Lorenzo Musetti, Νο.30 στον κόσμο, και προκρίθηκε στον πρώτο τελικό της καριέρας του.

Σήμερα κέρδισε ακόμα έναν ταλαντούχο και ανερχόμενο αστέρα του tour, τον 19χρονο Holger Rune, που ήδη είχε κερδίσει έναν τίτλο στο Μόναχο τον περασμένο Απρίλιο και έπαιζε στον 2ο τελικό του.

Παρόλα αυτά ο Huesler ήταν εκείνος που έπαιξε πιο ψύχραιμα και πιο ουσιαστικά στον τελικό, κάνοντας το break στο πρώτο κιόλας game, για να προηγηθεί με 2-0 και να διατηρηθεί μπροστά έως το τέλος του 1ου σετ.

Στο 2ο σετ κανείς από τους δυο δεν έφτασε στο break, με τον Rune να έχει δυο set points στο 12ο game, αλλά τον Huesler να κρατιέται γερά στο σερβίς του και να ισοφαρίζει σε 6-6. Στο tie-break ο Huesler έσβησε 2 ακομα set points, ενώ στο 2ο δικό του match point "σφράγισε" τη νίκη του (10-8), έπειτα από 1 ώρα και 41 λεπτά παιχνιδιού.

Μόλις 11 tour-level νίκες είχε συνολικά στην καριέρα του ο Huesler πριν από αυτή την εβδομάδα, 5 στη φετινή σεζόν, για να τις κάνει τώρα 10 (16 συνολικά), κερδίζοντας 5 συνεχόμενους αγώνες στη Σόφια.

Ο 26χρονος έγινε ο 1ος Ελβετός που κερδίζει ΑΤΡ τίτλο από το 2019, όταν ο Roger Federer είχε κερδίσει τον τελευταίο τίτλο του, στη Βασιλεία.

Αύριο, ο Huesler θα βελτιώσει κατά πολύ το προσωπικό του career high, αφού θα κερδίσει 31 θέσεις και θα "αναρριχηθεί" στο Νο.64 του κόσμου. Το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν το Νο.85.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots