ATP
Νέος πρόωρος αποκλεισμός για τον Ruud (vids)

 
Jaume Munar
Jaume Munar © Rakuten Japan Open Tennis Championships
tn team Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 - 10:49

Back-to-back ήττες για τον Casper Ruud, που μετά το τουρνουά της Σεούλ, αποχαιρετά πρόωρα και το Τόκιο! Εκτός έμεινε και ο Θανάσης Κοκκινάκης, που ηττήθηκε από τον Borna Coric.

Ο Casper Ruud γνώρισε τη δεύτερη διαδοχική του ήττα, αλλά και τον δεύτερο συνεχόμενο πρόωρο αποκλεισμό του, καθώς ηττήθηκε σήμερα από τον Jaume Munar με 6-3, 6-3, στην πρεμιέρα του στο Japan Open Tennis Championships στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Ο 23χρονος Νορβηγός, Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο.1 στο ταμπλό, είχε χάσει την προηγούμενη εβδομάδα από τον Yoshihito Nishioka στον δεύτερο αγώνα του στο Korea Open στη Σεούλ και ολοκλήρωσε σήμερα το ασιατικό του tour, με ακόμα έναν πρόωρο αποκλεισμό.

Στο 1ο σετ ο έλεγχος έφυγε γρήγορα από τα χέρια του Ruud, που υπέστη 2 break στη σειρά και βρέθηκε πίσω με 1-5. Κατάφερε να μειώσει σε 2-5 και στη συνέχεια να σώσει 3 set points για να κρατήσει το σερβίς του για το 3-5 ο Νορβηγός, δεν μείωσε όμως περισσότερο, με τον Munar να σερβίρει επιτυχώς για το 6-3 και την κατάκτηση του σετ.

Ο Ισπανός έκανε νωρίς το break και στο 2ο σετ, για να προηγηθεί με 2-0. Ο Ruud είχε ένα χαμένο break point για το 2-2 και μια ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία για το 3-3, όταν είχε τριπλό break point στο 3-2, 0-40, ο Munar όμως κράτησε το σερβίς του και στις 2 περιπτώσεις.

Μετά από ένα game με 3 ισοπαλίες (αλλά χωρίς break point αυτή τη φορά), ο Ισπανός έκανε και το 5-3, για να "κλειδώσει" την πολύ μεγάλη νίκη του στο 9ο game, με ένα νέο break, έπειτα από 1 ώρα και 35 λεπτά παιχνιδιού.

Με τη νίκη του ο Munar επιβεβαίωσε και την παρουσία ενός τουλάχιστον Ισπανού τενίστα στα προημιτελικά του Τόκιο, αφού στη φάση των "16" θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του, Pedro Martinez. Εκείνος κέρδισε χθες τον Alexei Popyrin με 7-5, 6-4.

Σε άλλες αναμετρήσεις που έγιναν σήμερα, ο Borna Coric κέρδισε τον Θανάση Κοκκινάκη με 6-4, 7-6 (4), σε ένα παιχνίδι που μόνο μια φορά ήρθε αντιμέτωπος με break point, όταν σέρβιρε για την κατάκτηση του 1ου σετ, και το έσβησε.

Ο 25χρονος Κροάτης, πρωταθλητής πριν λίγους μήνες στο Σινσινάτι, μεταφέρθηκε στη θέση του Cameron Norrie μετά την απόσυρση του Βρετανού (που βγήκε θετικός σε Covid-19), έχοντας τον "διάδρομο" του Νο.2 του ταμπλό. Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Brandon Nakashima, που απέκλεισε τον Shintaro Mochizuki με 6-3, 6-2.

Ο Mackenzie McDonald κέρδισε τον Kaichi Uchida με 7-6 (4), 6-7 (2), 6-3 και θα παίξει στον 2ο γύρο με τον Soon-woo Kwon, που απέκλεισε τον Alex De Minaur με 6-3, 6-2. Τέλος, ο Daniel Evans επικράτησε του Radu Albot με 6-7 (3), 6-1, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots