ATP
"Επιβίωσε" ο Cilic, στα προημιτελικά ο Rublev (vids)

 
Marin Cilic
Marin Cilic © Tel Aviv Watergen Open
tn team Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 - 12:12

O Marin Cilic δεν είχε καθόλου εύκολο έργο απέναντι στον Oscar Otte στην πρεμιέρα του στην Αστάνα, επέστρεψε όμως από σετ πίσω και έφτασε στην πρόκριση για τους "16" του Astana Open. Στα προημιτελικά πέρασε ο Andrey Rublev, που πήρε εύκολα τη νίκη κόντρα στον Zhizhen Zhang.

Ο Cilic δεν πέρασε εύκολες στιγμές, βρήκε όμως τις λύσεις απέναντι στον Otte και έφτασε μέχρι τη νίκη με 5-7, 7-6 (4), 6-2, για να προκριθεί στους "16" καλύτερους του Astana Open.

Ο 34χρονος Κροάτης, ο οποίος ήταν φιναλίστ την προηγούμενη εβδομάδα στο Τελ Αβίβ (έχασε από τον Novak Djokovic), έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις του στα indoor και κατάφερε να γυρίσει το ματς, παρά το γεγονός πως έχασε το 1ο σετ ενώ είχε προηγηθεί με 4-2.

Υπέστη δυο break στα 3 τελευταία service games του στο 1ο σετ, αλλά σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι δεν έχασε ξανά το σερβίς του. Στο 2ο σετ είχε τα μοναδικά break points, όμως έχασε και τις 3 ευκαιρίες του, έμεινε όμως ψύχραιμος και ήταν καλύτερος και στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-4.

Έχοντας βγάλει αρκετό βάρος και από τους ώμους του, ο Cilic άνοιξε με break το 3ο σετ, στο οποίο έχασε 2 break points για το 4-0 στο 4ο game και άλλα 3 για το 5-1 στο 6ο game. Την ίδια ώρα δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή το δικό του σερβίς, για να κάνει τελικά το double break στο 8ο game και να "κλειδώσει" τη νίκη του, έπειτα από 2 ώρες και 32 λεπτά στο court.

Στον 2ο γύρο του Astana Open, o Cilic θα αντιμετωπίσει τον Karen Khachanov, που κέρδισε χθες τον Maxime Cressy με 6-4, 7-6 (3). Να σημειωθεί πως αν κερδίσει ο Cilic, είναι πολύ πιθανό να έχει ένα rematch με τον Djokovic στα προημιτελικά του τουρνουά.

Νωρίτερα σήμερα, μια άνετη νίκη με 6-3, 6-2 σε 59 μόλις λεπτά πήρε ο Andrey Rublev επί του Zhizhen Zhang, για να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τους προημιτελικούς του τουρνουά.

Εκεί ο Rublev, Νο.5 στο ταμπλό, θα αντιμετωπίσει τον Adrian Mannarin, που απέκλεισε τον David Goffin με 3-6, 6-1, 7-5. Θυμίζουμε πως σ' αυτή τη μεριά του ταμπλό βρισκόταν το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Carlos Alcaraz, που ηττήθηκε όμως χθες από τον Goffin.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots