ATP
Με ανατροπή ο Κύργιος (vids)

 
Με ανατροπή ο Κύργιος (vids)
© Rakuten Japan Open Tennis Championships
tn team Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 - 11:46

O Νικ Κύργιος βρέθηκε πίσω με σετ από τον Kamil Majchrzak, αλλά βρήκε τον τρόπο να "γυρίσει" το παιχνίδι και να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Japan Open στο Τόκιο.

Ο Κύργιος πέτυχε 22 άσους στη νίκη του με 3-6, 6-2, 6-2 επί του Majchrzak, που τον έστειλε στα προημιτελικά του Japan Open Tennis Championships στο Τόκιο.

Ο Κύργιος έκανε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα και έμεινε πίσω με 0-3 στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τον Majchrzak να κρατάει το σερβίς του μετά από 3 ισοπαλίες στο 5ο game για το 4-1. Στα επόμενα games δεν αντιμετώπισε άλλα προβλήματα ο Πολωνός, για να φτάσει στην κατάκτηση του σετ χωρίς πρόβλημα με 6-3.

Ο Κύργιος ήρθε αντιμέτωπος με break point στο άνοιγμα του 2ου σετ, αλλά το έσβησε και προηγήθηκε με 1-0. Το ίδιο έκανε και ο Majchrzak στο επόμενο game, σώζοντας ένα break point για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Τελικά το break ήρθε για τον Κύργιο στο 6o game, για να κάνει το 4-2 και από εκεί και πέρα να αλλάξουν τα πράγματα, αφού ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός κέρδισε 7 games στη σειρά και βρέθηκε μπροστά με 3-0 στο 3ο σετ. Με νέο break στο 8ο game, o Κύργιος ολοκλήρωσε την αποστολή του σε 1 ώρα και 21 λεπτά.

Αυτή ήταν η 37η νίκη στη φετινή καταπληκτική σεζόν του Κύργιου, σε 47 αναμετρήσεις (37-10). Στα προημιτελικά του Japan Open, o Κύργιος θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Taylor Fritz και Hiroki Moriya.

Νωρίτερα σήμερα, ο Miomir Kecmanovic έσβησε 6 match points στο 4-5 του 3ου σετ και απέκλεισε τελικά τον Daniel Evans με 6-3, 3-6, 7-6 (4), για να μπει επίσης στα προημιτελικά.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον ημιφιναλίστ του US Open, Frances Tiafoe, που συνεχίζει να παίζει πολύ καλό τένις και νίκησε τον Bernabe Zapata Miralles με 6-1, 7-6 (7).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots