ATP
Ασταμάτητος ο Nole! (vids)

 
Ασταμάτητος ο Nole! (vids)
© Astana Open
tn team Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 - 16:27

O Novak Djokovic συνεχίζει την πορεία του προς τον 3ο διαδοχικό του τίτλο, χάνοντας μόλις 4 games από τον Botic Van De Zandschulp, για να πάρει μια ακόμα άνετη πρόκριση για τα προημιτελικά του Astana Open.

Μόλις 71 λεπτά χρειάστηκε ο Novak Djokovic, για να επιβληθεί του Botic Van De Zandschulp, Νο.34 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-3, 6-1.

Δυο φορές απειλήθηκε όλες κι όλες με break point o Σέρβος, ο οποίος τις έσβησε και τις δυο, ενώ "έσπασε" το σερβίς του αντιπάλου του 4 φορές, μια στο 1ο σετ και άλλες 3 στο 2ο.

Το πρώτο break έγινε για τον Nole στο 6ο game, για να περάσει μπροστά με 4-2. Έσβησε ένα break back point στη συνέχεια, ενώ στο 9ο game έκλεισε το σετ με ένα love service game.

Στο 2ο σετ ο 35χρονος Σέρβος κέρδισε 6 games στη σειρά, για να επιστρέψει από το 0-1 και να το κατακτήσει με το εμφατικό 6-1. Σε όλα τα games μάλιστα τα κέρδισε καθαρά, χωρίς ισοπαλίες, με εξαίρεση μόνο το 6ο game, στο οποίο έσβησε και ένα break point.

Αυτή ήταν η 13η διαδοχική νίκη του Djokovic στο tour, ενώ διεκδικεί τον 3ο συνεχόμενο τίτλο του και τον 90ό της καριέρας του.

Στα προημιτελικά του Astana Open θα αντιμετωπίσει τον Karen Khachanov, που κέρδισε τον Marin Cilic λίγες ώρες πριν, με 2-6, 6-3, 6-3.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Khachanov είχε κερδίσει τον Djokovic στον τελικό του Paris Masters το 2018 στο Παρίσι και έκτοτε ο Djokovic μετράει 5 διαδοχικές νίκες απέναντι στον Ρώσο, τον οποίο έχει κερδίσει συνολικά 6 φορές σε 7 συναντήσεις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots