ATP
Τσιτσιπάς: "Υποστηρίζω όλες τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη"

 
Τσιτσιπάς: "Υποστηρίζω όλες τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη"
© Astana Open
tn team Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 - 23:24

Για... ποδόσφαιρο μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου, λέγοντας πως αν και γνωστή η αγάπη του για την ΑΕΚ, υποστηρίζει όλες τις ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

"Ναι, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι στο tour, οπότε δεν υπάρχει χρόνος για τηλεόραση", είπε ο Τσιτσιπάς στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στην Αστάνα, όταν ρωτήθηκε για το αν παρακολουθεί και άλλα αθλήματα εκτός από τένις.

"Ως παιδί παρακολουθούσα πολύ ποδόσφαιρο, υποστηρίζω την ΑΕΚ επειδή και ο πατέρας μου την υποστηρίζει. Επίσης υποστηρίζω όλες τις ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εφόσον η ΑΕΚ δεν είναι τόσο επιτυχημένη στην Ευρώπη, όσο είναι ο Ολυμπιακός ας πούμε, υποστηρίζω και εκείνη την ομάδα", πρόσθεσε ο 24χρονος Έλληνας τενίστας.

Ο Τσιτσιπάς έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι σήμερα στην Αστάνα και νίκησε τον Hubert Hurkacz με 7-6 (8), 6-3. Στο 1ο σετ, αν και έχασε 8 break points έναντι κανενός του Hurkacz, χρειάστηκε να σώσει 5 set points στο tie-break για να το κατακτήσει.

"Ο σημερινός αγώνας ήταν πολύ δύσκολος στο πνευματικό κομμάτι. Είχα ευκαιρίες για break στο 1ο σετ, αλλά ο Hubert είχε ακρίβεια στα κρίσιμα σημεία και απέφυγε το break, οπότε αυτό το έκανε ένα δύσκολο παιχνίδι για μένα. Μετά παίξαμε το tie-break, που ήταν γεμάτο ανατροπές. Πνευματικά με βοήθησε πολύ. Χάρη σ' αυτό, απέφυγα το να παίξουμε 3ο σετ. Δεν σκεφτόμουν πολύ τι θα γινόταν αν δεν τον κέρδιζα, απλά συνέχισα να παίζω τον αγώνα."

Αύριο, στις 13:00 ώρα Ελλάδας, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Andrey Rublev, από τον οποίο είχε ηττηθεί πέρσι στο Τορίνο σε παρόμοιες συνθήκες, για μια θέση στον τελικό της Αστάνα.

"Έχουμε παίξει αρκετούς αγώνες indoors και είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο σ' αυτές τις συνθήκες. Αλλά και εγώ παίζω καλά. Πέρσι παίξαμε σ' αυτές τις συνθήκες για το ATP Finals. Όλοι οι παίκτες έχουν δυνατά και τρωτά σημεία, θα πρέπει να μελετήσω τα πάντα. Το βασικό είναι να κάνεις το παιχνίδι σου και το αποτέλεσμα θα είναι καλό."

Ο Rublev είπε τις προάλλες ότι δυσκολεύτηκε αρκετά στην προσαρμογή στις συνθήκες στην πρωτεύουσα του Καζακστάν και ο Στέφανος τον επιβεβαίωσε, λέγοντας πως ούτε για εκέινον ήταν εύκολο.

"Αυτό ήταν και για μένα μια πρόκληση. Ειδικά με τη διαφορά ώρας που έχει το Καζακστάν. Κάνω προετοιμασία και στο Ντουμπάι, όπου επίσης αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα. Αλλά είναι θέμα χρόνου. Συνήθως προσαρμόζομαι πλήρως μετά από 4-5 μέρες."

Τέλος, στην ερώτηση για το αν είχε χρόνο να δει κάποια από τα αξιοθέατα της Αστάνα, ο Τσιτσιπάς απάντησε: "Ακόμα δεν έχω πάει πουθενά, αλλά μετά το τουρνουά θέλω να επισκεφτώ μερικά ενδιαφέροντα μέρη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots