ATP
Medvedev: "Αν έπαιζα κι άλλο σετ θα έχανα 6 μήνες"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Astana Open
tn team Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2022 - 19:36

Ο Daniil Medvedev εξήγησε ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει στον σημερινό ημιτελικό της Αστάνα με τον Novak Djokovic, λέγοντας πως αν κέρδιζε το tie-break δεν θα κατέβαινε στον τελικό, ενώ αν επέλεγε να παίξει το 3ο σετ σήμερα πιθανότατα θα έμενε εκτός για τους επόμενους 6 μήνες!

Σε μια αναπάντεχη εξέλιξη, ο Medvedev εγκατέλειψε τον αγώνα του με τον Djokovic αμέσως μετά το τέλος του 2ου σετ, το οποίο είχε κερδίσει ο Σέρβος και ισοφάρισε σε 4-6, 7-6 (6). Έπαιξε πολύ καλό τένις και στα δυο σετ ο Ρώσος, όμως όπως αποκάλυψε τραυμάτισε έναν μυ στον προσαγωγό του αριστερού του ποδιού στο ξεκίνημα του tie-break και θα ήταν αδύνατο να συνεχίσει χωρις να κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά.

"Ένιωσα ένα κλικ στο 1-0 του tie-break, στον προσαγωγό του αριστερού μου ποδιού, όταν χτύπησα από τα αριστερά την μπάλα σε ανοιχτή στάση. Στην αρχή σκέφτηκα ότι μπορεί να ήταν κράμπα, μετά κατάλαβα ότι δεν ήταν. Αμέσως ένιωσα ότι τραβήχτηκε ένας μυς, ζαλίστηκα. Θα μπορούσα να παίξω ένα ακόμα σετ, αλλά αν το έκανα θα έχανα την μισή χρονιά αντί για ένα μήνα", είπε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τον αγώνα ο περσινός πρωταθλητής του US Open.

Εξήγησε ακόμα πως αντιλαμβάνεται ότι είναι διάστρεμμα ή ρήξη, δεν ξέρει όμως το μέγεθος του προβλήματος και θα επιστρέψει στο Μονακό αύριο για τις απαραίτητες εξετάσεις.

"Δεν έχω ιδέα πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός, αλλά νιώθω πως υπάρχει διάστρεμμα ή ρήξη. Όχι όμως σε τέτοιο βαθμό ώστε να μείνω εκτός για 3 μήνες για παράδειγμα. Σίγουρα, πάντως, υπάρχει διάταση, διότι δυσκολεύομαι να περπατήσω. Θα επιστρέψω στο Μονακό, θα κάνω εξετάσεις και θα γίνει ξεκάθαρο το πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να επιστρέψω."

Ο Medvedev είπε ακόμα πως αν κέρδιζε το tie-break, το οποίο επέλεξε να παίξει και έφτασε αρκετά κοντά, θα ήταν αδύνατο να κατέβει στον αυριανό τελικό της Αστάνα, όπου θα τον περίμενε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

"Αν κέρδιζα, δεν θα έπαιζα στον τελικό. Σκέφτηκα να προσπαθήσω να βγάλω κάποια χτυπήματα και αν κερδίσω και δω ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα, θα αποσυρθώ. Αν χάσω, θα δώσω συγχαρητήρια στον Novak. Παραμένει ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση. Του εύχομαι καλή τύχη στον τελικό."

Ο τελικός του Astana Open, μεταξύ του Τσιτσιπά και του Djokovic τελικώς, θα γίνει την Κυριακή, στις 13:30 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots