ATP
Στα προημιτελικά του Χιχόν Rublev και Murray (vids)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © Astana Open
tn team Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 - 21:07

Oι Andy Murray και Andrey Rublev ξεπέρασαν στα τρια σετ τα εμπόδια των Pedro Cachin και Ilya Ivashka και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Gijon Open στο Χιχόν της Ισπανίας.

Μετά από 2,5 ώρες μάχης ο Andrey Rublev κατάφερε να επικρατήσει του Ilya Ivashka με 6-3, 5-7, 6-4 και να πάρει την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Gijon Open στην Ισπανία.

Ο Rublev θα μπορούσε να τελειώσει γρηγορότερα την αναμέτρηση, αλλά μπλέχτηκε σε περιπέτειες, αφού απώλεσε ένα προβάδισμα με 6-3, 4-2 και έχασε τα 5 από τα 6 τελευταία games του 2ου σετ, για να το χάσει με 5-7.

Στο 3ο σετ ήταν πίσω με 1-2 και με 2-3 ο Ρώσος, που έκανε το break στο 7ο game και πέρασε για 1η φορά μπροστά στο σετ, με 4-3. Με love service game έφτασε στο 5-3 και στο 9ο game ο Ivashka έσβησε ένα match point, για να μειώσει σε 5-4. Στο 10ο game o Rublev παραλίγο να μπει σε νέες περιπέτειες, αλλά επέστρεψε από το 0-30 και κράτησε το σερβίς του, για να "σφραγίσει" τη νίκη σε 2 ώρες και 27 λεπτά.

Στα προημιτελικά του τουρνουά του Χιχόν, ο Rublev θα αντιμετωπίσει τον Tommy Paul, που είχε κερδίσει από χθες τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Nicolas Alvarez Varona, με 6-3, 7-6 (3).

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και ο Andy Murray, που νωρίτερα σήμερα επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Pedro Cachin με 2-6, 7-5, 7-6 (3), έπειτα από μια μάχη 2 ωρών και 47 λεπτών.

Μετά την απώλεια του 1ου σετ, ο Murray κατάφερε να ανεβάσει τα ποσοστά του από τη γραμμή του σερβίς και δεν απειλήθηκε με break point στο 2ο σετ, στο οποίο έκανε το μοναδικό break στο 12ο game και το κατέκτησε με 7-5.

Στο 3ο σετ ο Cachin έκανε πρώτος break και προηγήθηκε με 3-2, αλλά ο Murray απάντησε άμεσα με break back για το 3-3. Δεν υπήρξε άλλο break στο ματς και οι δυο παίκτες έλυσαν τις διαφορές τους στο tie-break, όπου ο Murray ήταν αρκετά καλύτερος, απέφυγε τα λάθη και επιβλήθηκε με 7-3, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή.

O Murray θα αντιμετωπίσει αύριο για τα προημιτελικά τον νικητή του τελευταίου σημερινού αγώνα, μεταξύ του Roberto Bautista Agut και του Sebastian Korda.

Τέλος, στους "8" προκρίθηκε και ο Francisco Cerundolo, που κέρδισε τον Manuel Guinard με 7-6 (5), 6-2 και θα παίξει αύριο με τον Dominic Thiem, για μια θέση στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots