ATP
Τσιτσιπάς: "Στόχος να κερδίσω όλους τους αγώνες" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Στόχος να κερδίσω όλους τους αγώνες" (vid)
tn team Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 - 21:19

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν γνώριζε τους πιθανούς του αντιπάλους στα ημιτελικά, ενώ όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ο στόχος είναι να φύγει από τη Στοκχόλμη με το τρόπαιο, επομένως πρέπει να κερδίσει κάθε αντίπαλο.

"Δεν ξέρω καν την κλήρωση, οπότε δεν ξέρω ποιοι είναι οι αντίπαλοί μου", είπε ο Τσιτσιπάς στην on-court συνέντευξη που παραχώρησε, όταν ρωτήθηκε για το αν έχει προτίμηση σε αντίπαλο για τον αυριανό ημιτελικό.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε πως θα είναι κάποιος εκ των Frances Tiafoe και Emil Ruusuvuori και είχε έναν μικρό διάλογο με τη δημοσιογράφο, που του είπε ότι πρέπει να τους κερδίσει όλους σε κάθε περίπτωση: "Αυτός είναι ο στόχος", συμπλήρωσε ο Έλληνας τενίστας.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε στα ημιτελικά του Stockholm Open μετά τη νίκη του με 7-5, 6-3 επί του Mikael Ymer. Για τον Σουηδό αντίπαλό του, τον οποίο έχει κερδίσει πλέον σε 5 αναμετρήσεις, είπε τα καλύτερα.

"Έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με την τελευταία φορά που παίξαμε αντίπαλοι, εκείνος γνωρίζει καλύτερα τι έχει κάνει τους τελευταίους μήνες για να είναι σ' αυτό το επίπεδο. Θέλω να τον συγχαρώ για τη σταθερή βελτίωση που δείχνει. Δεν ήταν εύκολο να παίξω εδώ, έπρεπε να παίξω καλό τένις, να δημιουργήσω κάποια μεγάλα χτυπήματα και είμαι χαρούμενος με το τελικό αποτέλεσμα."

Στο 1ο σετ, ο Στέφανος απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-2 και χρειάστηκε να σβήσει break point στο 5-5, για να αποφύγει τα χειρότερα. Το έκανε με επιτυχία και κέρδισε τα 5 επόμενα games, για να "ξεφύγει" με 7-5, 3-0 και να διευκολύνει τα πράγματα.

"Έπρεπε να δουλέψω πολύ σκληρά για το 1ο σετ. Έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει και προβάδισμα, αλλά ήμουν εκεί, επέμεινα και τον σταμάτησα. Ήταν πολύ κρίσιμη στιγμή για το υπόλοιπο του παιχνιδιού."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots