ATP
2ος συνεχόμενος τίτλος για τον Auger-Aliassime (vids)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © European Tennis Open
tn team Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 - 18:49

O Felix Auger-Aliassime επιβλήθηκε του Sebastian Korda με 2-0 σετ στον τελικό της Αμβέρσας και κατέκτησε τον 2ο τίτλο του στις 2 τελευταίες εβδομάδες.

Αρχίζει να φτιάχνει σιγά-σιγά το ρεκόρ του στους τελικούς ο Felix Auger-Aliassime, ο οποίος χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τον 9ο τελικό του για να κερδίσει τον 1ο του τίτλο, όμως φέτος έχει κερδίσει 3 τίτλους (3-9 σε τελικούς), με τους 2 από αυτούς να είναι τις 2 τελευταίες εβδομάδες, σε Φλωρεντία και Αμβέρσα.

Στον σημερινό τελικό του European Open στην Αμβέρσα, ο 22χρονος Καναδός κέρδισε τον Sebastian Korda με 6-3, 6-4 σε 85 λεπτά.

Δεν κινδύνεψε με break point στο 1ο σετ ο Felix, ο οποίος έκανε το break στο 6ο game και προηγήθηκε με 4-2. Στο 2ο σετ ήρθε αντιμέτωπος για 1η φορά με break point στο 1-2, 15-40, αλλά κράτησε το σερβίς του και μετά έκανε και το break, για να προηγηθεί με 4-2. Χωρίς να απειληθεί ξανά από τη γραμμή του σερβίς, "κλείδωσε" τη νίκη του στο 10ο game με ένα love service game.

Τις 8 διαδοχικές νίκες έφτασε ο Auger-Aliassime, ο οποίος βελτίωσε το ρεκόρ του για φέτος στο 48-24 νίκες. Θα κερδίσει μια θέση και θα ανεβεί στο Νο.9 του κόσμου αύριο ο Καναδός.

Όσο για τον Korda, ο 22χρονος Αμερικανός αναμένεται να κερδίσει 3 θέσεις και να ανεβεί στο Νο.33 του κόσμου, έχοντας πλέον έναν τίτλο σε 4 τελικούς (1-3). Θυμίζουμε πως και για εκείνον ήταν ο 2ος συνεχόμενος τελικός, αλλά τους έχασε και τους 2, αφού την προηγούμενη εβδομάδα είχε ηττηθεί στον τελικό του Χιχόν από τον Andrey Rublev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots