ATP
Ο Wawrinka απέκλεισε τον Ruud στη Βασιλεία (vids)

 
Stan Wawrinka
Stan Wawrinka © Corinne Dubreuil | @moselleopen
tn team Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 - 22:48

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες του στα τελευταία χρόνια πανηγύρισε ο Stan Wawrinka, ο οποίος επιβλήθηκε του Casper Ruud με 2-0 σετ και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Swiss Indoors στη Βασιλεία. Εκεί θα βρίσκεται και ο Andy Murray.

O Stan Wawrinka έβγαλε εκτός Βασιλείας το Νο.2 του ταμπλό, Casper Ruud, κερδίζοντάς τον με 6-4, 6-4 σε 78 λεπτά.

Ο 37χρονος Ελβετός έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης στο 7ο game και πέρασε μπροστά με 4-3. Στο επόμενο game επέστρεψε από το 15-40 και έσβησε 3 break points, για να κρατήσει το σερβίς του και να φτάσει στο 5-3. Το έκανε ευκολότερα στο 10ο game, για να κατακτήσει το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ, ο Wawrinka δεν αντιμετώπισε κανένα break point και "έσπασε" το σερβίς του Ruud στο 9ο game, για να περάσει μπροστά με 5-4. Στη συνέχεια υπερασπίστηκε για μια ακόμα φορά το σερβίς του και "σφράγισε" τη μεγάλη νίκη, που ήταν η 1η Top 3 νίκη του από το 2019, όταν είχε κερδίσει τον Novak Djokovic στο US Open. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η 2η πολύ μεγάλη νίκη που πήρε φέτος ο Wawrinka, μόλις λίγους μήνες μετά τη νίκη του επί του Daniil Medvedev στη Μετς.

Στον 2ο γύρο του Swiss Indoors, o Wawrinka θα αντιμετωπίσει τον Brandon Nakashima, που απέκλεισε από χθες τον David Goffin με 2-6, 7-6 (4), 6-4.

Στον 2ο γύρο του 500αριού της Βασιλείας προκρίθηκε και ο Andy Murray, που επέστρεψε από σετ πίσω και κατάφερε να κάψει την αντίσταση του Roman Safiullin, με 6-7 (5), 6-3, 6-4. O Murray θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Roberto Bautista Agut και Laslo Djere, για μια θέση στα προημιτελικά του τουρνουά.

Μια πολύ καλή νίκη πανηγύρισε ο 20χρονος Dominic Stricker, που κέρδισε τον Maxime Cressy με 7-6 (4), 6-3. Στον 2ο γύρο ο νεαρός Ελβετός θα αντιμετωπίσει τον Pablo Carreno Busta, που επιβλήθηκε του Sebastian Baez με 6-2, 6-1.

Τέλος, ο Botic Van De Zandschulp απέκλεισε τον Adrian Mannarino με 6-4, 4-6, 6-4 και θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Carlos Alcaraz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots