ATP
Στα προκριματικά του Bercy με wild card o Thiem

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem © European Tennis Open
tn team Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 - 13:02

Μετά και τις καλές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων, ο Dominic Thiem θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Bercy και στο παρισινό Masters χάρη σε μια wild card, θα πρέπει όμως να περάσει από το ταμπλό των προκριματικών!

Αν και έχει ανεβεί αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες, ο Thiem παραμένει εκτός Top 100 και συγκεκριμένα στο Νο.113 της παγκόσμιας κατάταξης. Την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και βγήκαν οι λίστες για το Παρίσι, ο 29χρονος Αυστριακός ήταν ακόμα χαμηλότερα, στο Νο.132 του κόσμου.

Γι' αυτό το λόγο δεν μπόρεσε να μπει στο ταμπλό του Paris Masters, ούτε καν σ' αυτό των προκριματικών. Έχοντας δώσει μεγάλη προτεραιότητα στους Γάλλους παίκτες, η FFT προσέφερε την ευκαιρία στον πρώην πρωταθλητή του US Open να αγωνιστεί στο τελευταίο Masters της χρονιάς, δίνοντάς του μια wild card για τα προκριματικά.

Το πρόβλημα με αυτό, είναι πως ο Thiem αγωνίζεται και αυτή την εβδομάδα, στη Βιέννη της Αυστρίας, ένα τουρνουά προφανώς με ξεχωριστή σημασία γι' αυτόν. Αύριο θα παίξει με έναν εκ των Daniil Medvedev και Nikoloz Basilashvili για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης και αν ηττηθεί θα πάει απευθείας στο Παρίσι, για να κάνει την προσπάθειά του στα προκριματικά, που ξεκινούν το Σάββατο.

Αν όμως προκριθεί στα προημιτελικά και έχει υποχρεώσεις στη Βιέννη και την Παρασκευή, αφενός ο Thiem θα έχει εξασφαλίσει την επιστροφή του στο Top 100 και αφετέρου δύσκολα θα θέλει να αφήσει μια καλή πορεία σε 500άρι τουρνουά, για τα προκριματικά του Bercy. Επομένως δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη wild card του.

Εκτός από τον Thiem, η FFT έδωσε wild cards και στους Hugo Gaston, Quentin Halys και Ugo Humbert για τα προκριματικά του Paris Masters, ενώ για το κυρίως ταμπλό πήραν wild card οι Richard Gasquet, Adrian Mannarino, Arthur Rinderknech και Gilles Simon, στο τελευταίο τουρνουά της καριέρας του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots