ATP
Πέρασε τον Thiem o Medvedev και μπήκε στους "8" (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Bildagentur Zolles KG
tn team Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 - 18:30

O Daniil Medvedev έπαιξε πολύ καλό τένις και ξεπέρασε στα δυο σετ το εμπόδιο του Dominic Thiem, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Erste Bank Open στη Βιέννη. Στους "8" μπήκε και ο Hubert Hurkacz, που περιμένει τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Daniil Medvedev επικράτησε με 6-3, 6-3 του Dominic Thiem για να πάρει μια καθαρή νίκη και πρόκριση στα προημιτελικά του Erste Bank Open.

Έπαιξε πολύ καλό τένις ο 26χρονος Ρώσος τενίστας, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.4 στην παγκόσμια κατάταξη, τελειώνοντας τον αγώνα με 6 άσους και κερδίζοντας το 78% των πόντων στα πρώτα του σερβίς (31/40) και το 56% στα δεύτερα (9/16). Έσωσε επίσης το μοναδικό break point που αντιμετώπισε σε όλο τον αγώνα.

Αυτό ήταν στο πολύ κλειστό 1ο σετ, στο οποίο μονομάχησαν για σχεδόν μια ώρα οι δυο παίκτες. Ο Medvedev έκανε πρώτος το break για να περάσει μπροστά με 4-3, εκμεταλλευόμενος κάποια αβίαστα λάθη του Thiem, ενώ στο επόμενο game έσβησε ένα break point και κράτησε το σερβίς του για το 5-3. Με νέο break έκανε το 6-3 και "σφράγισε" την κατάκτηση του σετ ο Ρώσος τενίστας.

Πιο γρήγορο ήταν το 2ο σετ, με τον Medvedev να κάνει νωρίς το break και να "ξεφεύγει" με 4-1, σε ένα σημείο όπου είχε κερδίσει τα 8 από τα 9 τελευταία games του παιχνιδιού. Δεν επέτρεψε στον Thiem να έχει άλλο break point έως το τέλος του ματς ο Medvedev, που "κλείδωσε" τη νίκη του στο σερβίς του στο 9ο game, μετά από 1 ώρα και 38 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Medvedev έφτασε τις 42 νίκες στη φετινή χρονιά (42-15), εκ των οποίων οι 31 είναι σε σκληρές επιφάνειες. Στα προημιτελικά της Βιέννης θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Jannik Sinner και Francisco Cerundolo.

Λίγο νωρίτερα την πρόκριση για την προημιτελική φάση πήρε και ο Hubert Hurkacz, ο οποίος δυσκολεύτηκε και βρήκε σθεναρή αντίσταση από τον Emil Ruusuvuori, αλλά στο κρίσιμο 3ο σετ έκανε νωρίς το break και υπερασπίστηκε ως το τέλος το προβάδισμά του, για να επιβληθεί με 7-5, 4-6, 6-3 του Φινλανδού μετά από 2 ώρες και 18 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Hurkacz θα περιμένει την τελευταία αναμέτρηση της ημέρας, μεταξύ του Στέφανου Τσιτσιπά και του Borna Coric, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει αύριο στα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots