ATP
Και επίσημα Top 10 o Rune, στο Νο.6 ο Auger-Aliassime

 
Και επίσημα Top 10 o Rune, στο Νο.6 ο Auger-Aliassime
© Julien Crosnier / FFT
tn team Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 - 7:19

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Παρισιού, Holger Rune, έγινε και επίσημα μέλος του Top 10 σήμερα, μόλις στα 19 του χρόνια. Νέο ρεκόρ στο Νο.6 για τον Felix Auger-Aliassime, ενώ στο Νο.3 επέστρεψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Holger Rune ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής την προηγούμενη εβδομάδα στο Παρίσι, αφού κατάφερε να κερδίσει τους μισούς παίκτες από το Top 10 στις τελευταίες 5 μέρες και να κατακτήσει τον πρώτο μεγάλο τίτλο της καριέρας του, στο Paris Masters.

Χάρη σ' αυτή τη συγκλονιστική εβδομάδα, ο 19χρονος Δανός "αναρριχήθηκε" στο Νο.10 του κόσμου από το Νο.18 και μόλις μια εβδομάδα μετά το ντεμπούτο του στο Top 20, πραγματοποίησε ντεμπούτο και στο Top 10.

Πάντα στο Νο.1 είναι ο Carlos Alcaraz, που μπορεί να τραυματίστηκε στο Παρίσι και να απέσυρε τη συμμετοχή του από το ATP Finals, παραμένει όμως το μεγάλο φαβορί και για το Year-end No.1.

Ελπίδες για το Year-end No.1 έχουν και ο Rafael Nadal, που παρέμεινε στο Νο.2, αλλά και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που κέρδισε 2 θέσεις μετά την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του Παρισιού και επέστρεψε στο Νο.3 μετά από έναν χρόνο, ισοφαρίζοντας το career high του.

Στο Νο.4 έμεινε ο Casper Ruud και στο Νο.5 υποχώρησε ο Daniil Medvedev, που έχασε 2 θέσεις. Ο Felix Auger-Aliassime, που είχε ένα σερί 16 διαδοχικών νικών πριν τον αποκλείσει ο Rune από τα ημιτελικά του Παρισιού, κέρδισε 2 θέσεις ακόμα και βελτίωσε το career high του, ανεβαίνοντας για 1η φορά στο Νο.6 του κόσμου.

Δυο θέσεις κέρδισε και ο Andrey Rublev, που ανέβηκε στο Νο.7, ενώ υποχώρησε στο Νο.8 ο Novak Djokovic, καθώς έχασε βαθμούς στο Παρίσι, όπου ήταν πρωταθλητής πέρσι. Ο Taylor Fritz κέρδισε 2 θέσεις για να βρεθεί στο Νο.9 και στο Νο.10 είναι ο Rune, που συμπληρώνει τη 10άδα.

Επέστρεψε στο Top 20 o Frances Tiafoe, που κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.19, ενώ χαμηλότερα, άλλοι 5 παίκτες παίκτες βελτίωσαν τα career high τους στο Top 100.

O Yoshihito Nishioka κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.36, ενώ ο 20χρονος Jack Draper κέρδισε 4 θέσεις και βρέθηκε για 1η φορά στο Νο.41. O Corentin Moutet, που είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στο Παρίσι, άφησε πίσω του 13 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.53. O Marc-Andrea Huesler κέρδισε άλλες 3 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.58, ενώ ο Αυστραλός Christopher O'Connell, κέρδισε 18 θέσεις μετά και τη κατάκτηση του Challenger της Γιοκοχάμα και ανέβηκε στο Νο.84 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots