ATP
United Cup: Με Ελλάδα στο Νο.1 και πολλά μεγάλα ονόματα

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 - 9:57

Δημοσιεύτηκε το πρώτο entry list για το United Cup, το οποίο είναι πολύ εντυπωσιακό, με την Ελλάδα να είναι η Νο.1 ομάδα στο ταμπλό και ονόματα όπως οι Στέφανος Τσιτσιπάς, Μαρία Σάκκαρη, Rafael Nadal, Iga Swiatek, Caroline Garcia, Νικ Κύργιος, Casper Ruud και Alexander Zverev να φιγουράρουν μεταξύ πολλών ακόμα στη λίστα. Με Βέλγιο η Ελλάδα στους ομίλους.

Η νέα σεζόν θα ξεκινήσει με το νεοσύστατο United Cup, το οποίο θα αντικαταστήσει το ATP Cup και θα είναι μια σύμπραξη της ATP και της WTA, με μικτές εθνικές ομάδες.

Η Ελλάδα με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο.3 του κόσμου και τη Μαρία Σάκκαρη στο Νο.6, έχει προκριθεί ως πρώτη και θα είναι στο Νο.1 του ταμπλό της διοργάνωσης, ενώ βάσει κατάταξης αναμένεται να έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Στέφανος Τσιτσιπάς, Μιχάλης Περβολαράκης, Στέφανος Σακελλαρίδης, Πέτρος Τσιτσιπάς, Μαρία Σάκκαρη, Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Πολλά μεγάλα ονόματα αναμένεται θα αγωνιστούν στη διοργάνωση, που θα ξεκινήσει στις 29 Δεκεμβρίου και θα φιλοξενηθεί σε Μπρίσμπεϊν, Περθ και Σίδνεϊ.

Η πανίσχυρη Ισπανία με τους Rafael Nadal και Paula Badosa, η Πολωνία της Iga Swiatek και του Hubert Hurkacz, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Jessica Pegula και των Taylor Fritz και Frances Tiafoe, η Γαλλία της Caroline Garcia, η Ιταλία του Matteo Berrettini, η Αυστραλία του Νικ Κύργιου, η Γερμανία του Alexander Zverev, η Νορβηγία του Casper Ruud και πολλοί άλλοι. 

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η Ελλάδα θα βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με το Βέλγιο του David Goffin και της Elise Mertens και θα παίξει στο Περθ. Προέκυψε ακόμα πως η Ισπανία θα είναι στον ίδιο όμιλο με την Αυστραλία, επομένως αναμένεται να δούμε πολύ νωρίς ένα μεγάλο ματς Nadal εναντίον Κύργιου.

Αναλυτικά η λίστα συμμετοχών του United Cup:

Η κλήρωση των ομίλων:

Διαβάστε περισσότερα για το United Cup εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots