ATP
Nadal: "Στα 28 μου έμοιαζε απίθανο να παίζω μέχρι τα 36"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 - 20:21

Ο Rafael Nadal εξήγησε πως δεν πιστεύει ότι θα βρίσκεται στο tour μέχρι τα 40 του, αλλά από την άλλη ούτε στα 28 πίστευε ότι θα ήταν δυνατό να διεκδικεί σημαντικά τρόπαια στα 36 του. Παρότι χωρίς αρκετούς αγώνες στα πόδια του, ο Ισπανός πήγε με αυτοπεποίθηση στο Τορίνο και είναι θετικός ενόψει του ATP Finals.

"Στα 28 μου έμοιαζε απίθανο να παραμείνω στο κορυφαίο επίπεδο έως τα 36 μου, οπότε ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις, ωστόσο δεν το βλέπω πολύ πιθανό. Σε κάθε περίπτωση, κάθε χρόνο που συνεχίζω να παίζω και να είμαι ανταγωνιστικός είναι ένα δώρο για μένα", απάντησε ο Nadal, όταν ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι μπορεί στα 40 του να είναι ακόμα στο tour και να διεκδικεί τίτλους.

Στον μοναδικό αγώνα που έπαιξε στα indoor πριν πάει στο Τορίνο, o Nadal ηττήθηκε από τον Tommy Paul με 2-1 σετ. Όπως είπε αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με το στομάχι του σ' αυτό το ματς, όμως ξεπέρασε αυτό το πρόβλημα τις επόμενες μέρες.

"Έπαιζα καλά μέχρι να ξεκινήσω να έχω προβλήματα με το στομάχι μου. Δεν θα σας πω ψέματα, αν δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να παίξω καλό τένις, δεν θα ερχόμουν εδώ. Έπαιξα πολύ λίγο τους τελευταίους μήνες, πιστεύω πως μπορώ να έχω τις πιθανότητες μου, παρότι μου συνέβησαν πολλά αρνητικά πράγματα μετά το Wimbledon."

Το ATP Finals είναι το σημαντικότερο τουρνουά που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ ο Rafa. Έχει καταφέρει να προκριθεί 17 συνεχόμενες φορές στο τουρνουά, όμως αγωνίστηκε μόνο 10 εξαιτίας των πολλών τραυματισμών του, ενώ οι καλύτερες πορείες του ήταν το 2010 και το 2013, που έφτασε μέχρι τον τελικό. 

"Σ' αυτό το τουρνουά δεν κατάφερα να είμαι αρκετά καλός, αλλά πιστεύω πως τα τελευταία χρόνια έχω βελτιώσει το παιχνίδι μου στα indoor γήπεδα."

Όπως είπε ο Nadal, όταν έχεις λίγα αγωνιστικά λεπτά στα πόδια σου είναι προτιμότερο να παίξεις σε ένα Slam και όχι στο ATP Finals, όμως αν ξεκινήσει με νίκη το τουρνουά τα πάντα θα είναι διαφορετικά.

"Είναι προτιμότερο μετά από μεγάλη απουσία να παίζεις σε ένα Grand Slam και όχι εδώ, γιατί εκεί μπορεί να έχεις κάποιο πιο εύκολο παιχνίδι στην αρχή. Εδώ από την αρχή πρέπει να παίξεις με τους καλύτερους του κόσμου. Αλλά μια νίκη εδώ μπορεί να αλλάξει ραγδαία τα πράγματα. Πιστεύω πως είμαι καλά προετοιμασμένος και είναι καλό που έφτασα εδώ με αυτοπεποίθηση γιατί θα αντιμετωπίσω τους καλύτερους παίκτες του κόσμου."

Ο Nadal θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο ATP Finals το βράδυ της Κυριακής (22:00GR, COSMOTE SPORT 6HD), αντιμετωπίζοντας τον Taylor Fritz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots