ATP
Fritz: "Ήξερα πως μπορούσα να κερδίσω τον Nadal"

 
Taylor Fritz
Taylor Fritz © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 - 12:03

Ο Taylor Fritz εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε να παίξει στο ATP Finals για 1η φορά στην καριέρα του, ξεκινώντας την πορεία του με μια straight sets νίκη επί του Rafael Nadal. 

"Το ότι έχω την ευκαιρία να αγωνίζομαι σ' αυτό το τουρνουά, με κάνει πολύ χαρούμενο. Βγήκα έξω με αποφασιστικότητα και θέληση για να εκμεταλλευτώ όσο περισσότερο μπορώ αυτό το προνόμιο, να βρίσκομαι ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου", είπε ο Fritz στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του επί του Nadal με 7-6 (3), 6-1, στο ντεμπούτο του στο ATP Finals.

Ήταν ένα μη αναμενόμενο ντεμπούτο, αφού ο Αμερικανός πήρε το εισιτήριο για το Τορίνο χάρη στην απόσυρση του Carlos Alcaraz μόλις 10 μέρες πριν, εξαιτίας του τραυματισμού που υπέστη στους κοιλιακούς κατά τη διάρκεια του Paris Masters.

"Βγήκα έξω στο court, γνωρίζοντας πως αν σερβίρω καλά θα έχω πιθανότητες να κερδίσω. Ήξερα πως το court ευνοεί το δικό μου στυλ παιχνιδιού περισσότερο. Δεν θα πω πως ένιωθα φαβορί, γιατί ο Rafa είναι ένας σπουδαίος παίκτης που μπορεί ανά πάσα στιγμή να σε εκπλήξει, αλλά ήταν ξεκάθαρη για μένα σήμερα η ευκαιρία να πάρω τη νίκη", πρόσθεσε ο Fritz, ο οποίος έχει κερδίσει ξανά τον Nadal φέτος, για τον τελικό του Indian Wells.

Ο Fritz ήδη έχει αξιοποιήσει την ευκαιρία του, συνδυάζοντας με μια πολύ καλή νίκη το ντεμπούτο του στο ATP Finals. Αύριο θα αντιμετωπίσει τον Casper Ruud και με νίκη μπορεί να επιβεβαίωσει από τώρα μια μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Τορίνο.

Αυτό το τουρνουά πάντως του ταιριάζει απόλυτα στο αγωνιστικό μέρος, λόγω της γρήγορης επιφάνειας, αλλά και στο πνευματικό, αφού όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σ' αυτούς τους αγώνες νιώθει πως δεν έχει να χάσει πολλά και παίζει πιο ελεύθερο τένις.

"Νομίζω πως εδώ και αρκετό καιρό προτιμώ να παίζω τέτοιους αγώνες, με τους καλύτερους του κόσμου, επειδή τότε πιστεύω πως παίζω το καλύτερό μου τένις. Όταν αντιμετωπίζω μικρότερους αντιπάλους, υπάρχει πίεση και φόβος για την ήττα, ενώ σε αυτά τα παιχνίδια είμαι πιο χαλαρός και παρουσιάζω πολύ καλύτερο τένις."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots