ATP
Κέρδισε τον Nadal στο ντεμπούτο του ο Fritz (vids)

 
Taylor Fritz
Taylor Fritz © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022 - 23:54

Ιδανικό ντεμπούτο στο ATP Finals πραγματοποίησε ο Taylor Fritz, που επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Rafael Nadal και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά. Δυο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις έχει πλέον ο Rafa στα indoor φέτος.

O Fritz επιβλήθηκε του Nadal με 7-6 (3), 6-1 στην πρεμιέρα του και στο ντεμπούτο του στο ATP Finals, για να κάνει από νωρίς ένα πολύ καλό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά.

Θυμίζουμε πως ο 25χρονος Αμερικανός πήρε την πρόκριση απρόσμενα για το πρώτο του ATP Finals, μετά την απόσυρση του Carlos Alcaraz, που μια εβδομάδα πριν αρχίσει το τουρνουά τραυματίστηκε στους κοιλιακούς του.

Στον πρώτο του αγώνα αντιμετώπισε τον παίκτη που προκρίθηκε πρώτος - και για 17η φορά συνολικά - τον Nadal, που όμως αφενός τα indoors δεν ήταν ποτέ οι καλύτερές του επιφάνειες και αφετέρου είναι ο λιγότερο προετοιμασμένος παίκτης από τους 8 φιναλίστ, αφού πήγε στο Τορίνο μόνο με έναν αγώνα στα πόδια του στην indoor season, τον οποίο έχασε από έναν άλλον Αμερικανό, τον Tommy Paul.

Ο Nadal έδειξε να είναι ανταγωνιστικός στο 1ο σετ, όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού το σερβίς του Fritz. O Aμερικανός, ο οποίος είχε και 3 χαμένα break points στο 1ο σετ, το κέρδισε στο tie-break όπου κυριάρχησε και επικράτησε με 7-3.

Μετά από ένα tie-break που είχε αρκετά λάθη και παθητικότητα από τον Nadal, στο ίδιο μοτίβο παίχτηκε ολόκληρο το 2ο σετ, στο οποίο ο Fritz ξανά δεν επέτρεψε στον Ισπανό να φτάσει σε break point, ενώ ο ίδιος έκανε 2 breaks στη σειρά. Από το 1-1 έφτασε στο 6-1 ο Αμερικανός, που πέτυχε τη 2η νίκη του επί του Nadal, σε 4 αναμετρήσεις.

Φέτος αναμετρήθηκαν για 3η φορά και ο Fritz προηγείται με 2-1 στις νίκες, αφού τον είχε κερδίσει και στον τελικό του Indian Wells, στην πρώτη ήττα του Rafa στη σεζόν. Ο Ισπανός είχε πάρει ρεβάνς στα προημιτελικά του Wimbledon, σε ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στα 5 σετ.

Ο Fritz, όπως και ο Casper Ruud νωρίτερα, κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στο round robin χωρίς να χάσει σετ και την Τρίτη θα αντιμετωπίσει τον Νορβηγό, σε έναν αγώνα που μπορεί να κρίνει ακόμα και την πρωτιά στον όμιλο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots