ATP
Ο Ruud την 1η νίκη στο ATP Finals (vids)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Garrett Ellwood/USTA
tn team Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022 - 17:10

O Casper Ruud κέρδισε τον φορμαρισμένο Felix Auger-Aliassime με 2-0 σετ για να κάνει με το καλημέρα στο ATP Finals μια ηχηρή δήλωση και να γίνει ο πρώτος νικητής της φετινής διοργάνωσης.

Ο Ruud επιβλήθηκε του Auger-Aliassime με 7-6 (4), 6-4 σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες, για να κάνει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο Τορίνο.

Ο 24χρονος Νορβηγός, ο οποίος έπαιξε για 1η φορά πέρσι στο ATP Finals και είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, έκανε το πρώτο βήμα για να επαναλάβει το κατόρθωμα του και μάλιστα ένα πολύ σημαντικό βήμα, αφού ο Auger-Aliassime πήγε με πολύ καλή ψυχολογία στο Τορίνο, έχοντας κερδίσει τις 16 από τις 17 τελευταίες αναμετρήσεις του στην indoor season.

Στο 1ο σετ και οι δυο παίκτες τα πήγαν εξαιρετικά από τη γραμμή του σερβίς, ο Ruud όμως ήταν εκείνος που κατάφερε να το κάνει και στο tie-break. Συγκεκριμένα ο Νορβηγός έχασε μόλις 5 πόντους σε όλα τα σερβίς του σ' αυτό το σετ, έναν στο tie-break, ενώ ο Auger-Aliassime, ο οποίος δεν είχε χάσει ούτε έναν πόντο σε δεύτερο σερβίς στα 6 games που σέρβιρε, στο tie-break έχασε 3 και έτσι το έχασε με 7-4.

O Ruud δεν αντιμετώπισε κανένα break point ούτε στο 2ο σετ, στο οποίο έκανε το μοναδικό break της αναμέτρησης στο 7ο game, για να περάσει μπροστά με 4-3. Στο επόμενο game επέστρεψε από το 0-30 για να φτάσει στο 5-3 και κράτησε ευκολότερα το σερβίς του στο 10ο game, για να "κλειδώσει" τη νίκη του, έπειτα από 1 ώρα και 51 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Ruud είναι ο πρώτος νικητής της φετινής διοργάνωσης του ATP Finals και ηγείται προς το παρόν στο Green Group. Το βράδυ θα αναμετρηθούν οι άλλοι δυο του ομίλου, Rafael Nadal και Taylor Fritz. Ο νικητής θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Ruud, την Τρίτη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots