ATP
Nadal: "Θα σκοτωθώ για να επιστρέψω!" (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 - 22:26

O Rafael Nadal δεν γνωρίζει αν θα μπορέσει ξανά να παίξει στο επίπεδο που ήταν στο πρώτο μισό της χρονιάς, όμως αυτή τη στιγμή δεν σκέφτεται να σταματήσει την καριέρα του, αντίθετα, δήλωσε πως το μόνο σίγουρο είναι πως θα "σκοτωθεί" στη δουλειά τον επόμενο ενάμιση μήνα, για να βρεθεί σ' αυτό το επίπεδο στην Αυστραλία.

Το να χάνει 4 αγώνες στη σειρά, όπως συνέβη το τελευταίο διάστημα, δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στην καριέρα του Rafael Nadal. Μετά την ήττα του από τον Felix Auger-Aliassime, σε έναν αγώνα που το επίπεδό του για μια ακόμα φορά απογοήτευσε περισσότερο από το αποτέλεσμα, ο 36χρονος Ισπανός είπε στη συνέντευξη Τύπου πως δεν χάνει την αισιοδοξία του, γιατί αυτό θα ήταν δείγμα ηττοπάθειας, την ίδια στιγμή όμως έχει και πολλές αμφιβολίες.

"Είμαι αισιόδοξος και την ίδια στιγμή έχω αμφιβολίες. Όπως έχω πει αμέτρητες φορές στο παρελθόν, οι αμφιβολίες μου κάνουν καλό. Αν κάποιος δεν έχει αμφιβολίες, πιθανότατα είναι αλαζόνας, έτσι το βλέπω εγώ. Από την άλλη αν πάψω να είμαι αισιόδοξος, είναι αδύνατο να κάνω σωστή δουλειά. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου."

Παρότι μαθηματικά δεν έχει μείνει εκτός ATP Finals, o Nadal μιλάει ήδη για τη νέα σεζόν, που ξεκινάει σε 6 εβδομάδες. Όπως χαρακτηριστικά είπε, αυτή τη στιγμή όχι μόνο δεν σκέφτεται το τέλος της καριέρας του, αλλά είναι έτοιμος να τα δώσει όλα στο court, ώστε να μπορέσει να βρει ξανά το επιθυμητό επίπεδο.

"Δεν ξέρω τι θα συμβεί στην Αυστραλία, μένει ακόμα 1,5 μήνας. Οι 6 τελευταίοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι για μένα, αλλά πρέπει να δουλέψω περισσότερο και να κερδίσω ξανά τα πράγματα που έχασα από το παιχνίδι μου.

Δε νομίζω πως έχω ξεχάσει πως να παίζω τένις και πως να είμαι αρκετά δυνατός πνευματικά. Απλά πρέπει να αναπληρώσω αυτά τα θετικά συναισθήματα και την αυτοπεποίθησή μου, για να βρεθώ ξανά στο επίπεδο που θέλω. Και δεν ξέρω αν θα μπορέσω να βρεθώ ξανά σ' αυτό το επίπεδο, αλλά δεν έχω καμιά αμφιβολία για το ότι θα σκοτωθώ (στη δουλειά) γι' αυτό."

Στον 3ο αγώνα του round robin και τελευταίο πιθανότατα της σεζόν του, ο Rafa θα αντιμετωπίσει τον Casper Ruud, την Πέμπτη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots