ATP
Νεότερος Year-end No.1 στην ιστορία ο Alcaraz

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 - 23:57

O Rafael Nadal αποκλείστηκε και μαθηματικά από το ATP Finals και αυτό σημαίνει πως ο Carlos Alcaraz θα τερματίσει τη σεζόν στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Στα 19,5 του, ο Ισπανός είναι ο νεότερος παίκτης ever που καταφέρνει να τερματίσει μια χρονιά στην κορυφή.

Μια ακόμα σπουδαία επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Carlos Alcaraz, ο οποίος εξασφάλισε και μαθηματικά το Year-end No.1, μετά και τα σημερινά αποτελέσματα του ATP Finals, που αφήνουν εκτός συνέχειας τον Rafael Nadal.

Ο Alcaraz, ο οποίος ανέβηκε στο Νο.1 για 1η φορά στις 12 Σεπτεμβρίου του 2022, μετά την κατάκτηση του US Open, κατάφερε να μείνει στην κορυφή χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα μέχρι τώρα και θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι και τη 2η εβδομάδα του 2023.

Αυτή τη στιγμή μετράει 10 διαδοχικές εβδομάδες στο Νο.1 και θα φτάσει τουλάχιστον στις 18. Επιπλέον, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που πέτυχε το Year-end No.1, στην ηλικία των 19 ετών και 6 μηνών.

18 παίκτες στην ιστορία έχουν πετύχει το Year-end No.1 και ο Alcaraz είναι ο 2ος Ισπανός, μετά τον Rafael Nadal, που το έχει κάνει 5 φορές. Το ρεκόρ ανήκει στον Novak Djokovic, που έχει πετύχε 7 φορές το Year-end No.1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots