ATP
Στη 2η θέση του Challenger του Ελσίνκι ο Τσιτσιπάς

 
Στη 2η θέση του Challenger του Ελσίνκι ο Τσιτσιπάς
tn team Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022 - 20:14

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Αμερικανός Reese Stalder κατέλαβαν τη 2η θέση στο διπλό του Challenger του Ελσίνκι στη Φινλανδία, καθώς ηττήθηκαν σήμερα μετά από έναν πολύ κλειστό τελικό από τους Purav Raja και Divij Sharan.

Οι δυο πολύ έμπειροι Ινδοί, αμφότεροι 36 ετών, επικράτησαν του Stalder και του Τσιτσιπά με 6-7 (5), 6-3, 10-8, κερδίζοντας στις λεπτομέρειες τον τίτλο στο Ελσίνκι.

Στο 1ο σετ οι Stalder και Τσιτσιπάς απώλεσαν ένα προβάδισμα με 5-3, αλλά κέρδισαν τελικά το σετ στο tie-break, στο οποίο προηγήθηκαν με 6-3 και τελικά το κατέκτησαν με 7-5.

Οι Ινδοί απάντησαν ανοίγοντας το 2ο σετ με break, για να προηγηθούν με 2-0. Στο 3ο game επέστρεεψαν από το 15-40 και υπερασπίστηκαν το σερβίς του για το 3-0, ενώ έκτοτε δεν κινδύνεψαν ξανά από το σερβίς και έφτασαν στην κατάκτηση του σετ με 6-3.

Στο match tie-break ολοκλήρωσαν την ανατροπή οι Raja και Sharan, με το ελληνοαμερικανικό δίδυμο να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς προηγήθηκε με 6-2. Οι Ινδοί κέρδισαν 7 πόντους στη σειρά και πέρασαν μπροστά με 9-6, για να ολοκληρώσουν το match tie-break στο 3ο τους match point, με 10-8.

Για 3η φορά στην καριέρα του αγωνίστηκε σε τελικό Challenger διοργάνωσης ο 22χρονος Πέτρος Τσιτσιπάς, ο οποίος είχε κατακτήσει τον τίτλο στο Challenger της Πράγας τον Αύγουστο του 2021, μαζί με τον Ρουμάνο Victor Vlad Cornea. Τον περασμένο Οκτώβριο ήταν φιναλίστ σε ένα άλλο Challenger, στο Μπρεστ της Γαλλίας, μαζί με τον Σουηδό Filip Bergevi.

Αυτή την εβδομάδα τα πήγε πολύ καλά μαζί με τον Stalder, κερδίζοντας στον 1ο γύρο τους Maximilian Marterer και Vitaliy Sachko με 6-3, 6-3, στα προημιτελικά τους Viktor Durasovic και Patrik Salminen με 6-7 (2), 7-6 (2), 10-7 και στα ημιτελικά τους κορυφαίους του ταμπλό, Alexander Erler και Lucas Miedler με 3-6, 6-4, 10-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots