ATP
Ruud: "Οι ήττες μου δίνουν επιπλέον κίνητρο"

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 - 12:08

Ο Casper Ruud έχασε σε 3 μεγάλους τελικούς αυτή τη σεζόν, όμως αυτό τον κάνουν ακόμα πιο διψασμένο για την επόμενη χρονιά, ξεκινώντας από την Αυστραλία, όπου δεν θα έχει να υπερασπιστεί βαθμούς και θα έχει τη δυνατότητα να ανεβεί ακόμα και στο Νο.1 του κόσμου!

"Είναι απογοητευτικό να χάνεις όλους αυτούς τους μεγάλους τελικούς, αλλά αν μου λέγατε στις αρχές της χρονιάς πως θα έπαιζα σ' αυτά τα παιχνίδια και θα τερμάτιζα τη σεζόν στο Νο.3 του κόσμου, τότε θα ζητούσα αμέσως να υπογράψω", είπε στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου γι' αυτή τη σεζόν ο Ruud, μετά την ήττα του από τον Djokovic στον τελικό του ATP Finals.

"Το γεγονός ότι έχασα, μου δίνει και ένα επιπλέον κίνητρο για την επόμενη φορά, αν ποτέ βρεθώ ξανά σε έναν τόσο μεγάλο τελικό. Ελπίζω να μάθω από τα λάθη μου σ' αυτή τη χρονιά και θα δούμε πως θα πάει. Πάντως νιώθω πως υπάρχει πολύς χώρος για βελτίωση, παρόλο που είμαι πολύ χαρούμενος με το παιχνίδι μου σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς", πρόσθεσε ο 23χρονος Νορβηγός.

"Το αποτέλεσμά μου ήταν μια μεγάλη έκπληξη ακόμα και σε μένα, ήταν ένα indoor τουρνουά με πολύ γρήγορο γήπεδο και προκρίθηκα στον τελικό, δεν το έβλεπα και πολύ πιθανό αυτό. Ούτε στο US Open περίμενα να φτάσω ως τον τελικό. Ξεπέρασα τις προσδοκίες μου και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό", είπε ακόμα o Ruud, που ανέκαθεν το δυνατό του σημείο ήταν οι αργές επιφάνειες και το χώμα.

Ο Ruud τερμάτισε τη χρονιά στο Νο.3 του κόσμου, έχοντας 1.000 βαθμούς λιγότερους από τον Carlos Alcaraz, που είναι στο Νο.1. Θέλει να ξεκινήσει δυνατά την επόμενη σεζόν, όπου θα έχει την ευκαιρία να τον απειλήσει.

"Αυτή τη χρονιά δεν μπόρεσα καν να παίξω στο Australian Open, οπότε την επόμενη θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να κερδίσω πολλούς βαθμούς και ας ελπίσουμε ότι θα έχω ένα καλό αποτέλεσμα. Ανυπομονώ να επιστρέψω στην Αυστραλία και να παίξω σε ένα τουρνουά best-of-five ξανά. Είμαι διψασμένος για ένα καλό αποτέλεσμα εκεί. Μετά την Αυστραλία θα έχω πολλούς βαθμούς να υπερασπιστώ και ελπίζω να τα καταφέρω και να πετύχω ακόμα περισσότερα. Δεν θα είναι εύκολο αυτό, γιατί φέτος τα πήγε πάρα πολύ καλά σε κάποια τουρνουά, όμως θα κάνω το καλύτερο που μπορώ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots