ATP
Nadal: "Είμαι ήδη προετοιμασμένος για τη ζωή μετά το τένις"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 - 14:17

Ο Rafael Nadal είπε ότι δεν θα του είναι δύσκολο να περάσει από τη ζωή που κάνει τώρα σε μια ζωή χωρίς το τένις, καθώς ήδη υπάρχουν πολλά πράγματα στην καθημερινότητά του που είναι εξίσου ή ακόμα πιο σημαντικά από το τένις, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει και ότι θα "κρεμάσει" σύντομα τη ρακέτα του.

"Είμαι ρεαλιστής, οπότε τη στιγμή που θα πρέπει να το κάνω, θα το κάνω", είπε ο Nadal αναφερόμενος για το τέλος της καριέρας του, σε δηλώσεις που έκανε από την Αργεντινή, όπου βρίσκεται μαζί με τον Casper Ruud για τη λατινοαμερικάνικη περιοδεία του.

"Είμαι ήδη προετοιμασμένος για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου, εκτός τένις. Δεν πιστεύω ότι θα αποτελέσει πρόβλημα αυτό για μένα, πέρα από το στάδιο της προσαρμογής. Έχω ήδη πολλά σημαντικά πράγματα στη ζωή μου που με κάνουν χαρούμενο εκτός του τένις. Το τένις είναι μόνο ένα από αυτά, υπάρχουν πράγματα εξίσου σημαντικά ή και ακόμα σημαντικότερα. Παρόλα αυτά, δε νομίζω να σταματήσω το τένις στο κοντινό μέλλον", συμπλήρωσε ο 36χρονος Ισπανός τενίστας.

Ένα από τα πράγματα που θα κάνει ο Rafa μετά το τένις, είναι να περνάει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του, που πριν από ενάμιση χρόνο μεγάλωσε, αφού ήρθε στη ζωή ο γιος του.

"Κάθε αλλαγή στη ζωή χρειάζεται και μια περίοδο προσαρμογής. Μου συνέβη μια μεγάλη αλλαγή πριν από 6 εβδομάδες, όταν έγινα πατέρας. Είμαι πιο κουρασμένος, κοιμάμαι λίγο λιγότερο και έχω μια νέα ανησυχία στη ζωή μου, πολύ διαφορετική από όλα όσα είχα ζήσει μέχρι τώρα. Δεν διαφέρω από κάθε άλλον πατέρα, φαντάζομαι πως όλοι το ζουν με τη μέγιστη συγκίνηση και ενθουσιασμό, με μεγάλη ευτυχία και προσπαθώντας να απολαύσουν τις στιγμές που μπορούν με το παιδί τους στο έπακρο, όπως κάνω και γω."

Τέλος, σε ερώτηση για το αν πίστευε ότι θα πετύχαινε όλα αυτά που πέτυχε όταν ξεκινούσε την καριέρα του, ο Rafa απάντησε: "Αν σκεφτόμουν να πετύχω όλα αυτά που πέτυχα από τα 18 μου, είτε θα είχα υπερβολικά μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου, είτε θα ήμουν υπερβολικά ονειροπόλος. Δεν είμαι τίποτα από τα δυο. Είμαι απλά ένας άνθρωπος που ανέκαθεν ζούσα γι' αυτό το άθλημα, το έβλεπα μέρα με τη μέρα και προσπαθούσα να χτίσω ένα μέλλον μέσα από την καθημερινή δουλειά. Ζούσα στο παρόν και είχα τη σωστή συμπεριφορά και την κατάλληλη εκπαίδευση. Ως εκ τούτου, κάθε μικρή βελτίωση που έκανα με οδηγούσε σε όλο και μεγαλύτερα πράγματα. Σ' αυτό το σημείο της καριέρας μου, μου φαίνεται σαν δώρο να βρίσκομαι σ' αυτή τη θέση, αλλά συνεχίζω να έχω το ίδιο πάθος και ενθουσιασμό."

Aπόψε Nadal και Ruud θα παίξουν τον πρώτο τους αγώνα στο Parque Roca του Μπουένος Άιρες. Την Παρασκευή ο Nadal θα παίξει στο Σαντάγκο της Χιλής με τον Alejandro Tabilo, ενώ θα συνεχίσει την περιοδεία του μαζί με τον Ruud, τον οποίο θα αντιμετωπίσει και σε Μπέλο Οριζόντε, Κίτο, Μπογκοτά και Πόλη του Μεξικού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots