ATP
Nadal: "Η πετυχημένη θεραπεία άλλαξε τα δεδομένα"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 - 14:08

Ο Rafael Nadal εξήγησε πως η πετυχημένη θεραπεία που έκανε στο πόδι του το περασμένο καλοκαίρι άλλαξε τα δεδομένα για το μέλλον του στο tour.

"Αυτή η σεζόν είχε πολλές διαφορετικές φάσεις και σίγουρα σημαδεύτηκε από τα προβλήματα που αντιμετώπισα στο σώμα μου. Όλα άλλαξαν όταν καταφέραμε να βρούμε θεραπεία για το πόδι μου, κάτι που με βοήθησε πολύ. Αυτό άλλαξε ριζικά τα δεδομένα για να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο κορυφαίο επίπεδο", είπε ο Nadal στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους στη Χιλή, στα πλαίσια της φιλικής του αναμέτρησης με τον Alejandro Tabilo στο Σαντιάγκο.

Σε πολλούς αγώνες του στο Roland Garros, ο Nadal έκανε ενέσεις αναισθησίας στο πόδι του, ώστε να μη νιώθει τόσο έντονα τον πόνο και να μπορεί να αγωνίζεται. Κατάφερε έστω κι έτσι να παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο και να κατακτήσει για 14η φορά τον τίτλο.

Είχε εξηγήσει και τότε, πως εφόσον το πρόβλημα δεν ήταν μυϊκό, θα επιχειρούσε να απομονώσει τα νεύρα που φέρνουν την αίσθηση του πόνου, ώστε να μην τον νιώθει πια, κάτι σαν μια μόνιμη αναισθησία. Αν δεν πετύχαινε αυτή η θεραπεία, πιθανότατα δεν θα έμενε στο επαγγελματικό τένις για πολλά τουρνουά ακόμα, μιας και δεν ήταν καθόλου ευχάριστο αυτό που περνούσε.

Η θεραπεία είχε αποτελέσματα και ο Nadal έπαιξε κανονικά στο Wimbledon, αλλά εκεί υπέστη μια θλάση στους κοιλιακούς του κι έτσι δεν κατέβηκε στον ημιτελικό. Το δεύτερο μισό της σεζόν αντιμετώπισε κι άλλα μικρότερα προβλήματα, ενώ άλλαξαν πολλά και στην προσωπική του ζωή, αφού έγινε για πρώτη φορά πατέρας.

Η επιτυχημένη θεραπεία στο πόδι και το γεγονός πως δεν μπόρεσε να βρει τον ρυθμό του στο δεύτερο μισό του 2022, δίνουν περισσότερο κίνητρο στον Rafa για να δουλέψει και να το καταφέρει αυτό το 2023, ξεκινώντας από την Αυστραλία.

"Θα ταξιδέψω σε 3 εβδομάδες στην Αυστραλία και η επιθυμία μου είναι να δουλέψω όσο καλύτερα μπορώ και να είμαι ανταγωνιστικός", είπε ο 36χρονος Ισπανός, πρωταθλητής το 2022 στο Australian Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots