ATP
Nadal: "Ο αθλητισμός είναι ένα μέσο για να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο"

 
Nadal: "Ο αθλητισμός είναι ένα μέσο για να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο"
tn team Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 - 12:46

Ο Rafael Nadal, ο οποίος εκτός απ' όλα τα άλλα είναι και λάτρης του ποδοσφαίρου, μοιράστηκε την άποψή του για το Μουντιάλ του 2022 και την αμφιλεγόμενη απόφαση της FIFA να διοργανωθεί στο Κατάρ.

Ο Ισπανός τενίστας διατήρησε μια μετριοπαθή στάση όταν ρωτήθηκε για το αμφιλεγόμενο  Μουντιάλ του Κατάρ, ωστόσο εξήρε τη σημαντικότητα του να γίνει μια καλή διοργάνωση ποδοσφαιρικά, αφού στο τέλος της ημέρας ο αθλητισμός είναι ένα μέσο που μπορεί ο άνθρωπος να αξιοποιήσει, ώστε να έχουμε έναν καλύτερο κόσμο στο μέλλον.

"Είναι ξεκάθαρο πως βρίσκομαστε σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία και οι άνθρωποι πρέπει να έχουν περισσότερα δικαιώματα. Ο αθλητισμός είναι ένας χώρος που έχει μεγάλη προβολή από τα media και είναι σε θέση να βάλει στην ατζέντα τέτοια ζητήματα. Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράσει το πως νιώθει, όσο βεβαίως δεν κάνει κακό στον διπλανό του.

Οι αποφάσεις που πήρε και που δεν πήρε η FIFA είναι αυτές που είναι. Από εκεί και πέρα, ο καθένας έχει την ελευθερία να δείξει την ευχαρίστηση ή τη δυσαρέσκειά του, γι' αυτό που συμβαίνει. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να παίζεται ποδόσφαιρο, να παίζεται τένις, να υπάρχει αθλητισμός, γιατί πάνω απ' όλα είναι ένα μέσο για να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο. Όταν έχουμε να κάνουμε με μια τέτοια διοργάνωση, το άθλημα έρχεται πάνω απ' όλα. Τα υπόλοιπα, είναι πράγματα που αυτός ο κόσμος πρέπει να βελτιώσει, ώστε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots