ATP
Nadal: "Δύσκολα θα μείνω στις κορυφαίες θέσεις το 2023"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Christophe Guibbaud / FFT
tn team Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 - 19:25

Ο Rafael Nadal δεν πιστεύει πως θα είναι για πολύ καιρό ακόμα στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης και εξήγησε το γιατί.

Χάρη στο εντυπωσιακό πρώτο μισό που έκανε στη σεζόν του 2022, ο Nadal είχε ακόμα και τη δυνατότητα να επιστρέψει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης σε διάφορες φάσεις αυτή τη χρονιά. Σίγουρα ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι στο οποίο εστιάζει ο Ισπανός, σ' αυτή τη φάση της καριέρας του.

Τερματίζοντας τελικά στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης τη σεζόν, ο Rafa εξήγησε πως είναι υπέροχο που αυτή τη στιγμή δυο Ισπανοί βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, αφού στο Νο.1 είναι ο Carlos Alcaraz, ωστόσο δεν πιστεύει ότι ο ίδιος θα μείνει για πολύ καιρό στις πρώτες θέσεις, καθώς είναι σαφές ότι θα αγωνιστεί σε λιγότερα τουρνουά από τους περισσότερους ανταγωνιστές του το 2023.

"Είναι πολύ ωραίο που δυο Ισπανοί παίκτες βρίσκονται στις δυο πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά δε νομίζω ότι θα συνεχιστεί αυτό για πολύ καιρό. Θα είναι δύσκολο να μείνω τόσο ψηλά το 2023. Είναι πολύ δύσκολο να διατηρείς το απαιτούμενο επίπεδο για τόσο καιρό. Στη δική μου περίπτωση, θα παίζω σε λιγότερα τουρνουά, οπότε θα πρέπει να παίξω σε όλα εξαιρετικά καλά για να διατηρηθώ τόσο ψηλά", είπε συγκεκριμένα ο 36χρονος Ισπανός, σε δηλώσεις του από το Κίτο του Εκουαδόρ, όπου βρέθηκε στα πλαίσια της λατινοαμερικάνικης περιοδείας του.

Για την τεράστια άνοδο του Alcaraz αυτή τη χρονιά μέχρι και την κορυφή τελικά του κόσμου, ο Rafa σχολίασε: "Ο Carlos έχει τεράστιες δυνατότητες, είναι ακόμα πολύ νέος και έχει πολλά μπροστά του. Είναι στο Νο.1 του κόσμου, επειδή το αξίζει. Υπάρχουν πολλοί ακόμα νέοι παίκτες που είναι πολύ καλοί - και ο Casper βρέθηκε κοντά στο να κερδίσει τον πρώτο του Grand Slam τίτλο και να ανεβεί στο Νο.1"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots