ATP
Rune: "Το 2023 θέλω ένα Grand Slam"

 
Rune: "Το 2023 θέλω ένα Grand Slam"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 - 12:26

O Holger Rune θέτει ψηλούς στόχους για την επόμενη σεζόν, ενώ μίλησε και για τον μεγάλο του σεβασμό προς τον Novak Djokovic.

"Τον περσινό Δεκέμβριο, καθίσαμε με τον προπονητή μου και θέσαμε τους στόχους για τη σεζόν. Δεν λέμε απλώς έναν αριθμό, αναλύουμε κάθε τουρνουά που σκοπεύω να παίξω. Το 2022 θέλαμε να μπω στο Top 25 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά ξεπέρασα τις προσδοκίες μας. Τώρα ήδη έχω αρχίσει να μιλάω με τους προπονητές μου για το 2023. Έχω κερδίσει ένα 250άρι, έχω παίξει σε τελικό σε 500άρι και έχω κερδίσει ένα Masters 1000, οπότε πιστεύω πως έχει έρθει η ώρα να προσπαθήσω να κερδίσω ένα Grand Slam", είπε ο Rune, σε δηλώσεις του για το Relevant Tennis.

Ο Rune μίλησε και για τον θαυμασμό του προς τον Novak Djokovic, από τον οποίο ελπίζει να πάρει πράγματα.

"Είχα πολλά ινδάλματα απ' όταν ήμουν μικρός. Τώρα είμαι επαγγελματίας παίκτης και είμαι συγκεντρωμένος στο να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου, ώστε να πετύχω όσα περισσότερα μπορώ σ' αυτό το άθλημα. Ακόμα όμως και ως παίκτης, μπορώ να πω ότι εμπνέομαι από αυτό που καει ο Novak. Είναι ένας τρομερός παίκτης και ελπίζω να μάθω απ' αυτόν, σε τομείς όπως η φυσική κατάσταση, το σερβίς και η ακρίβεια στα χτυπήματά του."

Τέλος, ο 19χρονος Δανός, ο οποίος είχε κερδίσει τον Djokovic στον τελικό του Paris Masters, είπε πως χάρηκε με τη νίκη του Σέρβου στο Τορίνο.

"Το να κερδίσω στο Παρίσι απέναντι σε έναν παίκτη όπως ο Novak ήταν απίθανο. Ήταν ένας ονειρικός τελικός, απέναντι σε έναν αντίπαλο που σέβομαι πολύ, για όλα όσα έχει πετύχει στο τένις όλα αυτά τα χρόνια. Ο Novak πάντα ήταν γενναιόδωρος στο να μοιράζεται τις γνώσεις του. Όπως είπα και πριν, αποτελεί τεράστια έμπνευση για μένα. Χάρηκα πολύ όταν κατέκτησε το ATP Finals και ισοφάρισε το ρεκόρ του Roger Federer."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots