ATP
Wawrinka: "Χρωστάω πολλά στον Federer"

 
Wawrinka: "Χρωστάω πολλά στον Federer"
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 - 13:37

O Stan Wawrinka μίλησε για τον Roger Federer και το πόσο βασικό ρόλο είχε στην καριέρα του, βλέποντάς τον από την αρχή σαν να ήταν ο μεγάλος του αδερφός.

"Του χρωστάω πολλά για την καριέρα μου. Υπήρξαν πολλά θετικά πράγματα. Έγινα καλύτερος και βελτιώθηκα πολύ εξαιτίας του. Με βοήθησε πολύ", είπε ο Wawrinka, σε δηλώσεις του για το Canal+.

O Wawrinka έχει και ένα Χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην τροπαιοθήκη του, το οποίο κέρδισε μαζί με τον Federer, στο διπλό των Ολυμπιακών του Πεκίνου το 2008. Το Χρυσό, όπως και το Davis Cup του 2014, είπε πως ήταν η σημαντικότεροι τίτλοι της καριέρας του. 

"Χάρη σ' αυτόν κέρδισα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Davis Cup. Αυτοί ήταν οι δυο σημαντικότεροι τίτλοι της καριέρας μου."

Τέλος, ο Wawrinka εξήγησε ακόμα πως πάντα θα είναι ευγνώμων στον Federer, τον οποίο έβλεπε σαν μεγάλο του αδερφό.

"Όταν ήρθα στο tour, o Roger ήταν ήδη στην κορυφή του αθλήματος. Μου συμπεριφέρθηκε σα να ήταν ο μεγάλος μου αδερφός. Ήμουν τυχερός που μπόρεσα να δουλέψω μαζί του, προπονηθήκαμε αρκετές φορές μαζί και με βοηθούσε. Επίσης μοιραστήκαμε πολλά στο Davis Cup. Με τα χρόνια, γίναμε καλοί φίλοι. Ήμασταν στο ίδιο επίπεδο, όχι στην καριέρα και στις επιτυχίες μας, αλλά στις συμπεριφορές μας και στη στήριξη που δείχναμε ο ένας στον άλλον."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots