ATP
Norrie: "Djokovic ο καλύτερος και το 2023"

 
Norrie: "Djokovic ο καλύτερος και το 2023"
© AELTC
tn team Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022 - 15:22

Ο Cameron Norrie εξέφρασε τον θαυμασμό του προς τον Novak Djokovic, λέγοντας πως και την επόμενη χρονιά θα είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, ενώ μίλησε και για το στόχο του να φτάσει μέχρι την κορυφή.

"O Djokovic θα είναι ο παίκτης που θα πρέπει να κερδίσεις το 2023. Είχε μια τρομερή χρονιά, παίζοντας σε λίγα τουρνουά. Τον σέβομαι πολύ, είναι εκπληκτικό αυτό που έκανε φέτος και ο τρόπος με τον οποίο το έκανε", είπε ο Norrie στο Eurosport, αναφερόμενος στο Wimbledon, όπου τον είχε αντιμετωπίσει και εκείνος, στα ημιτελικά.

"Είναι το μεγάλο φαβορί στο Wimbledon και είναι ξεχωριστό να παίζεις μαζί του. Είναι ο κορυφαίος παίκτης και είναι εντάξει να χάνεις από εκείνον", πρόσθεσε ο 27χρονος Βρετανός τενίστας, ο οποίος τερμάτισε τη σεζόν στο Νο.14 του κόσμου.

Για το δικό του μέλλον, ο Norrie βάζει πολύ ψηλά τον πήχη, θέλοντας να φτάσει μέχρι την κορυφή: "Θέλω να φτάσω στο Νο.1 του κόσμου, αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος. Προφανώς χρειάζεται να κάνω πολλά πράγματα ακόμα για να φτάσω σ' αυτόν, δεν έχω μπει καν στο Top 5 ακόμα. Αλλά αυτός είναι ο στόχος και δουλεύω κάθε μέρα για να το πετύχω. Ξέρω πως ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει να φτάσει στο Νο.1, όμως τα τελευταία χρόνια έχω φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο και νιώθω πως μπορώ να βελτιώσω κι άλλο το παιχνίδι μου. Αν τα καταφέρω, θα υπάρξουν ευκαιρίες. Νιώθω πως είμαι ήδη ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, κάνω προπονήσεις μαζί τους, τους κερδίζω και όταν χάνω δίνω μάχη."

Η Αυστραλία θα είναι ένα στοίχημα για τον Norrie, αφού σε 4 παρουσίες μόνο μια φορά έχει περάσει από τον 1ο γύρο, το 2021, όταν έφτασε μέχρι τον 3ο γύρο. Θα αναζητήσει το 2023 την πρώτη του καλή πορεία στο Grand Slam της Μελβούρνης, που θα τον βοηθήσει να κερδίσει και πολύ σημαντικό έδαφος στην παγκόσμια κατάταξη.

"Θέλω πολύ να τα πάω καλά στην Αυστραλία. Πάντα θέλεις να κάνεις ένα δυνατό ξεκίνημα στη χρονιά, το ήθελα πάντα αυτό, αλλά οι συνθήκες θα μπορούσαν να είναι γρηγορότερες κι επίσης είχαν κάποιες δύσκολες κληρώσεις. Πάντως νιώθω πάντα καλά στην Αυστραλία, έχω μεγαλώσει στη Νέα Ζηλανδία και πάντα μου αρέσει όταν ξεκινάω τη χρονιά μου από αυτό το μέρος του πλανήτη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots