ATP
Τσιτσιπάς: "Θέλω να είμαι πιο συνεπής στα Grand Slams"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Nicolas Gouhier / FFT
tn team Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022 - 13:15

Σε μια νέα συνέντευξή του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον μεγάλο του στόχο από τη νέα σεζόν να δείχνει μεγαλύτερη συνέπεια στα μεγαλύτερα τουρνουά και να έχει περισσότερες ευκαιρίες για να κερδίσει Grand Slams τίτλους, μίλησε για τη δυνατότητά του να φτάσει μέχρι το Νο.1 του κόσμου, ενώ εξέφρασε και τον θαυμασμό του προς τον Novak Djokovic, τον οποίο έχει ως παράδειγμα για να φτάσει στην κορυφή.

"Θα ήθελα πολύ να φέρω τον εαυτό μου σ' αυτή τη θέση. Δουλεύω πολύ σκληρά και πιστεύω πως έχω τη δυνατότητα να το κάνω", είπε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς σε σχέση με τον μεγάλο του στόχο για το 2023, που δεν είναι άλλος από το να ανέβει στο Νο.1 της παγκόσμιας καταταξης και να κερδίσει Grand Slam τίτλο.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος τερμάτισε αυτή τη σεζόν στο Νο.4 του κόσμου, αλλά είχε τη δυνατότητα να διεκδικήσει και το Νο.1 στο τελευταίο τουρνουά της χρονιάς, είναι ευχαριστημένος από τη σεζόν που είχε, όπως είπε στο διαδικτυακό περιοδικό CLAY, παρόλο που στα Grand Slams δεν τα πήγε όπως θα ήθελε, τουλάχιστον μετά το Australian Open (όπου ήταν ημιφιναλίστ).

"Υπάρχει πολύς χώρος για βελτίωση ακόμα. Η σεζόν αυτή ήταν πολύ δύσκολη και εξαντλητική. Κατάφερα με κάποιο τρόπο να έχω τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλον παίκτη στο tour, παρόλο που δεν πήγα τόσο μακριά όσο ήθελα στα Grand Slams. Είπα και στον ατζέντη μου πως ήθελα να παίξω σε όσα περισσότερα τουρνουά γινόταν. Με προειδοποίησε ότι δεν θα ήταν τόσο εύκολο για το σώμα μου και είχε δίκιο, όμως ήμουν προετοιμασμένος και έπρεπε να ανακάμψω για τους βαθμούς που έχασα από τα Grand Slams. Ήμουν πολύ παθιασμένος, έπαιξα σε πολλούς τελικούς και στο τέλος κατάφερα να έχω και μια ευκαιρία για να διεκδικήσω το Νο.1. Είμαι πολύ ευχαριστημένος."

Μεγάλος στόχος του Στέφανου είναι να είναι πιο συνεπής στις μεγάλες διοργανώσεις, να δημιουργεί συνεχώς ευκαιρίες για να φτάσει στον πρώτο του τίτλο.

"Θέλω να είμαι πιο συνεπής στα Grand Slams. Δεν έχω την απαίτηση να τα κερδίσω όλα ,αλλά θέλω να παίζω συχνότερα σε ημιτελικούς, σε τελικούς και να κερδίζω τίτλους. Αυτό θα ήταν πολύ ικανοποιητικό. Βλέπω πως υπάρχουν οι ευκαιρίες, απλά πρέπει να είμαι περισσότερο συγκεντρωμένος τις κατάλληλες στιγμές σ' αυτά τα τουρνουά, να φτάνω μακριά και να παίρνω αυτά τα αποτελέσματα όταν χρειάζεται."

Το σερβίς του αυτή τη χρονιά ήταν σε γενικές γραμμές βελτιωμένο, ενώ στην προπόνηση ο Στέφανος έχει δει και τις επιστροφές του να βελτιώνονται αισθητά. Αυτό που θέλει είναι να κάνει το ίδιο και στους αγώνες, να είναι πιο επιθετικός και να έχει έτσι ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στο αντίπαλο σερβίς.

"Το σερβίς μου είναι καλύτερο και οι επιστροφές μου είναι επίσης πολύ καλές, αλλά στους αγώνες μου δεν είναι ακόμα τόσο καλές όσο στις προπονήσεις μου. Θέλω να μπορέσω να βάζω περισσότερη πίεση στις επιστροφές μου και να μη σκέφτομαι υπερβολικά το τι θα κάνω. Χρειάζεται να βάζω περισσότερη πίεση, να είμαι πιο επιθετικός στην πρώτη μπάλα."

Τέλος, ο Στέφανος αναφέρθηκε και στον απίθανο Novak Djokovic, του οποίου το παράδειγμα θέλει να ακολουθήσει, ώστε να βελτιώνεται συνεχώς, στο κυνήγι της τελειότητας.

"Είναι ο πιο σκληρός και ο πιο συνεπής παίκτης. Ένας τελειομανής που έχει πάει το τένις σε ένα άλλο επίπεδο, με τη διατροφή του, τη δουλειά που κάνει με το σώμα του, τις διατάσεις και τον επαγγελματισμό του σε οποιοδήποτε πτυχή. Δε νομίζω ότι υπάρχει έστω και μια παράμετρος που δεν έχει σκεφτεί. Ακόμα και από τις αναλύσεις που έχω ακούσει από εκείνον το καταλαβαίνεις αυτό. Προσωπικά με εμπνέει πολύ ο Novak."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots