ATP
Nadal: "O Alcaraz μπορεί να αφήσει εποχή"

 
Nadal: "O Alcaraz μπορεί να αφήσει εποχή"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 - 9:51

Για μια ακόμα φορά ο Rafael Nadal μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Carlos Alcaraz, εξηγώντας πως έχει όλα όσα χρειάζονται για να γράψει ιστορία.

"Είναι κάτι ιστορικό που οι δυο πρώτοι της παγκόσμιας κατάταξης είναι Ισπανοί και πρέπει να το απολαύσουμε για όσο κρατήσει. Ο Carlos έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες για να μείνει εκεί απ' ότι εγώ. Είμαι χαρούμενος γι' αυτόν και νομίζω πως μπορεί να πετύχει πολύ μεγάλα πράγματα και να αφήσει εποχή", είπε ο Nadal, στις δηλώσεις που έκανε για τον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser της Ισπανίας.

Όσον αφορά τον ίδιο και το τι είναι αυτό που τον κάνει να συνεχίζει στα 36 του να παίζει με μεγάλη όρεξη και θέληση, είπε: "Κάποιοι πιστεύουν πως έχω εμμονή με τη νίκη, αλλά αυτό δεν ισχύει. Αυτό με το οποίο έχω εμμονή, είναι να αγωνίζομαι και να το απολαμβάνω όταν αγωνίζομαι. Ακόμα είμαι πολύ χαρούμενος όταν παίζω τένις."

Ο Rafa θα ξεκινήσει τη σεζόν του από την Αυστραλία και θα παίξει στο United Cup, εκπροσωπώντας την Ισπανία, πριν φυσικά πάει στη Μελβούρνη για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open.

"Τα τουρνουά θα είναι πολύ ανοιχτά, υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες που ασκούν πίεση και προφανώς θα υπάρχει και ο Novak, που έχει κερδίσει το Australian Open 9 φορές", είπε ο Nadal, ο οποίος μπορεί να μη νιώθει μεγάλο φαβορί στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, στόχος του όμως είναι να είναι ανταγωνιστικός, όχι μόνο γι' αυτό το μήνα, αλλά και για ολόκληρη τη σεζόν: "Είμαι ακόμα ενεργός τενίστας, σε μια ηλικία που όλοι πιστεύαμε πως δεν θα ήμουν."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots