ATP
Nadal: "Θα ήθελα να σταματήσω έχοντας τα περισσότερα Grand Slam, αλλά δεν έχω εμμονή"

 
Nadal: "Θα ήθελα να σταματήσω έχοντας τα περισσότερα Grand Slam, αλλά δεν έχω εμμονή"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 - 16:54

O Rafael Nadal σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Marca μίλησε για τη σύγκριση με τους Roger Federer και Novak Djokovic για τον καλύτερο παίχτη όλων των εποχών και για τις φιλοδοξίες που έχει, λίγο πριν την έναρξη της σεζόν.

Ο Rafael Nadal εδώ και αρκετά χρόνια έχει μπει στο πάνθεον του παγκόσμιου τένις και όχι μόνο, ενώ εδώ και περίπου ένα χρόνο οδηγεί την κούρσα με τις περισσότερες Grand Slam κατακτήσεις όλων των εποχών, μετρώντας 22, ενώ από πίσω ακολουθεί ο Novak Djokovic με 21 και στην 3η θέση ο Roger Federer με 20.

"Καταλαβαίνω ότι υπάρχει συζήτηση για τον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών. Μου αρέσει να παίζω τένις. Θα υπάρχει σίγουρα ένας από τους 3 μας (σ.σ Federer, Djokovic) που θα καταλήξει να θεωρείται ο καλύτερος. Αυτό που έχει σημασία είναι πως ο Federer, ο Djokovic και εγώ έχουμε πετύχει πολλά περισσότερα από αυτά που ονειρευόμασταν."

"Φυσικά και θα ήθελα να είμαι αυτός που θα θεωρείται ο καλύτερος. Είμαι ανταγωνιστικός, χωρίς καμία αμφιβολία, αλλά για εμένα δεν υπήρξε ποτέ εμμονή και ούτε θα είναι ο τίτλος του κορυφαίου παίκτη όλων των εποχών. Ψευδαίσθηση ίσως θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω, αλλά εμμονή σίγουρα όχι."

Ο Rafa την ερχόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει στη δράση, καθώς θα λάβει μέρος στο τουρνουά επίδειξης United Cup, μια διοργάνωση εθνικών ομάδων, με παίκτες από την ATP και WTA.

Ο Matador θα είναι ο κορυφαίος της ομάδας, την οποία θα στελεχώνουν επίσης, η Paula Badosa, o Nuria Parrizas Dias, o Pablo Carreno Busta, η Jessic Bouzas Maneiro, o Albert Ramos Vinolas και ο David Vega Hernandez. Αρχηγός της ομάδας θα είναι ο Marc Lopez.

Το United Cup θα πραγματοποιηθεί από 29 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου, ενώ η ομάδα της Ισπανίας, θα αγωνιστεί στη φάση των ομίλων, με τις ομάδες της Αυστραλίας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots