ATP
Στο Σίδνεϊ γεμάτος κίνητρο ο Rafa

 
Στο Σίδνεϊ γεμάτος κίνητρο ο Rafa
© Tennis Australia
tn team Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 - 17:44

O Rafael Nadal έκανε σήμερα την πρώτη του προπόνηση στο Σίδνεϊ ενόψει του United Cup και όπως δήλωσε το κίνητρό του είναι σε υψηλά επίπεδα, για να κάνει και φέτος ένα δυνατό ξεκίνημα στην Αυστραλία.

"Πάντα το ξεκίνημα της σεζόν είναι συναρπαστικό. Για όλους μας είναι κάτι καινούργιο, με όλες τις αμφιβολίες και με το όπως θα πάνε τα πράγματα. Ακόμα και αν δεν ξέρω πόσες σεζόν μου απομένουν ακόμα, τα ξεκινήματα είναι πάντα διαφορετικά", είπε ο Nadal στη συνέντευξη Τύπου στο Σίδνεϊ, πριν από το τουρνουά.

"Έχω το μεγαλύτερο κίνητρο για να προσπαθήσω να ξεκινήσω δυνατά. Είναι πάντα σημαντικό για μένα ένα καλό ξεκίνημα, για την αυτοπεποίθησή μου. Οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν εύκολοι για μένα. Απλώς προσπαθώ να κάνω την κατάλληλη προετοιμασία εδώ, πριν ξεκινήσει το τουρνουά. Στη συνέχεια, θέλω βεβαίως να βοηθήσω την ομάδα μου. Το σημαντικότερο για μένα τώρα είναι να ανακτήσω την αυτοπεποίθησή μου στο γήπεδο, να είμαι ανταγωνιστικός. Είμαι έτοιμος γι' αυτό, θα δούμε πως θα πάει", πρόσθεσε ο κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων.

Ο Nadal έκανε το καλύτερο ξεκίνημα σε σεζόν της καριέρας του το 2022, κερδίζοντας τους 17 πρώτους αγώνες του και κατακτώντας το Australian Open για 1η φορά από το 2009. Τον επόμενο μήνα θα έχει ένα πολύ δύσκολο έργο, στο να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Μελβούρνη.

"Το μόνο στο οποίο είμαι συγκεντρωμένος τώρα είναι να προσπαθήσω να επαναφέρω τον εαυτό μου στο καλύτερο επίπεδο. Ο πρώτος αγώνας θα είναι με τον Cam Norrie, οπότε σ' αυτόν είμαι συγκεντρωμένος τώρα. Θα προσπαθήσω να κερδίσω κάθε αγώνα που θα παίξω για την ομάδα μου. Μετά θα δούμε τι θα συμβεί στην Αυστραλία."

Ο Nadal έκανε σήμερα την πρώτη του προπόνηση στην Ken Rosewall Arena του Σίδνεϊ. Θα κάνει την πρεμιέρα του το Σάββατο, αντιμετωπίζοντας τον κορυφαίο Βρετανό τενίστα, Cameron Norrie. Εκτός από τον Rafa, την ισπανική αποστολή στελεχώνουν και οι Paula Badosa, Pablo Carreno Busta, Nuria Parrizas Diaz, Albert Ramos-Vinolas, David Vega Hernandez και Jessica Bouzas Maneiro.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots