ATP
Αλλαγή στην ομάδα του Djokovic

 
Αλλαγή στην ομάδα του Djokovic
tn team Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 - 12:33

Μετά από 5,5 περίπου χρόνια, ο Ulises Badio δεν θα βρίσκεται πια στην ομάδα του Novak Djokovic, που έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του.

Από τη νέα σεζόν ο Djokovic δεν θα συνεργάζεται με τον Ulises Badio, τον φυσιοθεραπευτή που έχει στο πλευρό του από τον Μάιο του 2017, με τον Claudio Zimaglia να περνάει στη θέση του και να τον αντικαθιστά.

Ο Badio ήταν ένα πολύ σημαντικό μέλος για την ομάδα του Djokovic τα προηγούμενα χρόνια. Τον βοήθησε πάρα πολύ, ειδικά σε δυο πολύ κρίσιμες στιγμές στην καριέρα του Σέρβου: στον τραυματισμό που είχε στον αγκώνα του το 2017 και στο Australian Open του 2021, όπου ο Nole υπέστη θλάση στους κοιλιακούς του στον αγώνα του 3ου γύρου με τον Taylor Fritz, αλλά επέλεξε να συνεχίσει και τελικά να κατακτήσει τον τίτλο 10 μέρες αργότερα.

Djokovic και Badio χωρίζουν τους δρόμους τους, όμως ο κάτοχος 21 Grand Slams τίτλων έχει ήδη βρει τον αντικαταστάτη του για την Αυστραλία, ο οποίος δεν θα είναι άλλος από τον Claudio Zimaglia.

Ο Zimaglia ήταν μαζί με τον Novak στην πρώτη του προπόνηση στην Αδελαΐδα χθες. Πιο πρόσφατα έχει συνεργαστεί με τον Brandon Nakashima, ενώ είναι επίσης καθηγητής στην ακαδημία οστεοπαθητικής στο Τορίνο. Η εμπειρία του στο άθλημα είναι μεγάλη, αφού στο παρελθόν είχε δουλέψει με τους Milos Raonic και Jannik Sinner, ενώ έχει συνεργαστεί και με το Piatti Tennis Center.

Εκτός από τον Zimaglia, στην Αυστραλία ο Djokovic θα έχει και τον Miljan Amanovic, όπως αποκάλυψε και στις σημερινές του δηλώσεις: "Ο Milan θα είναι επίσης μαζί μου για κάποιες εβδομάδες στη σεζόν και θα είναι μαζί μου και στο Australian Open."

Ο Djokovic θα ξεκινήσει τη σεζόν του από το 250άρι της Αδελαΐδας την πρώτη εβδομάδα του 2023, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Μελβούρνη, για να διεκδικήσει τον 10ο τίτλο του στο Australian Open (16-29 Ιανουαρίου) και 22ο σε Grand Slam διοργάνωση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots