ATP
Nadal: "Πρέπει να βελτιωθώ"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Tennis Australia/ATP Tour, Peter Staples
tn team Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2022 - 14:50

Ο Rafael Nadal έδωσε τα εύσημα στον αντίπαλό του για τον πολύ καλό του αγώνα, από τη δική του μεριά τόνισε πως χρειάζεται να βελτιωθεί ενόψει της συνέχειας, είναι όμως και αισιόδοξος πως θα το πετύχει, έχοντας ακόμα δυο εβδομάδες μπροστά του μέχρι το Australian Open.

"Όλα τα εύσημα για το αποτέλεσμα αξίζουν στον Cameron. Είναι παίκτης κορυφαίου επιπέδου, γνωριζόμαστε καλά και τα έκανε όλα τέλεια σήμερα. Αν μετρούσαν πέρσι οι βαθμοί του Wimbledon, θα βρισκόταν ακόμα πιο ψηλά στην κατάταξη", είπε ο Nadal, που ξεκίνησε τις δηλώσεις του μετά την ήττα του από τον Cameron Norrie δίνοντας τα συγχαρητήρια στον Βρετανό.

Όσο για τον ίδιο, είπε: "Ξέρω πως μπορώ να παίξω καλύτερα, αλλά ο σημερινός αγώνας δεν ήταν και τόσο κακός. Πρέπει σίγουρα να είμαι πιο σταθερός, να κάνω λιγότερα λάθη και να βελτιώσω και τη φυσική μου κατάσταση, επειδή σήμερα δεν είχα τόσο γρήγορα πόδια. Όσο δίνω αγώνες, θα βελτιώνονται οι αποφάσεις που παίρνω μέσα στο γήπεδο στις κρίσιμες στιγμές.

Αν κερδίσω έναν αγώνα τα πάντα θα βελτιωθούν και θα παίζω πιο χαλαρά. Πρέπει να μάθω από τα αρνητικά πράγματα που έγιναν σήμερα, ωστόσο πιστεύω πως υπήρξαν πράγματα που έκανα καλά σήμερα. Έπαιζα όμως απέναντι σε έναν πολύ καλό παίκτη, που ήρθε πιο έτοιμος από εμένα εδώ και είχε καλύτερο ρυθμό. Πρέπει να βελτιωθώ, αλλά πιστεύω πως θα έχω αρκετό χρόνο για να το πετύχω τις δυο επόμενες εβδομάδες."

Στη συνέχεια ο Ισπανός ρωτήθηκε για το τέλος της καριέρας του και φάνηκε ελαφρώς ενοχλημένος: "Δεν έχω ανάγκη να συνεχίσω το τένις, όμως αυτό που με κρατάει στο tour είναι το πάθος μου για το παιχνίδι. Όταν το χάσω, σίγουρα θα σταματήσω και θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε. Τον τελευταίο καιρό κάθε φορά που δίνω μια συνέντευξη φαίνεται λες και πρέπει να σταματήσω, λες και σας ενδιαφέρει περισσότερο αυτό. Παρακαλώ μην το συνεχίζεε γιατί είμαι εδώ για να παίξω τένις και δεν ήρθε ακόμα η ώρα να σταματήσω."

Για την εμπειρία να ξεκινάει τη σεζόν του με το United Cup: "Είναι διαφορετικό να ξεκινάς τη χρονιά με ένα ομαδικό τουρνουά. Υπάρχει καλή ατμόσφαιρα, γνωριζόμαστε μεταξύ μας οι συμπαίκτες και αυτού του τύπου η διοργάνωση μας αφήνει ελάχιστα περιθώρια λάθους. Τώρα είμαστε ήδη υπό πίεση με την ήττα μου."

Τέλος, για τον επόμενο αγώνα του στο τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Alex De Minaur της Αυστραλίας, ο Rafa σχολίασε: "Είναι πολύ καλός παίκτης, παίζει με πολύ υψηλή ένταση, είναι πολύ γρήγορος και έχει βελτιώσει και το σερβίς του. Ξέρω πως θα είναι δύσκολος αγώνας και πως θα πρέπει να παίξω πολύ καλά για να έχω ελπίδες να κερδίσω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots