ATP
Έκλεισε τον σούπερ ημιτελικό με Medvedev o Djokovic (vids)

 
Έκλεισε τον σούπερ ημιτελικό με Medvedev o Djokovic (vids)
tn team Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2023 - 14:22

O Novak Djokovic κέρδισε τον Denis Shapovalov με 2-0 σετ, έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο του σερί στην Αυστραλία και επιβεβαίωσε την πολυαναμενόμενη μάχη του με τον Daniil Medvedev, για τα ημιτελικά της Αδελαΐδας.

Κάνοντας και σήμερα ένα πολύ καλό παιχνίδι, ο Novak Djokovic επιβλήθηκε του Denis Shapovalov με 6-3, 6-4 και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Adelaide International.

O 35χρονος Σέρβος τενίστας, ο οποίος παραμένει αήττητος στην Αυστραλία από το 2018, χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά για να φτάσει σ' αυτή τη νίκη, παρόλο που δεν έχασε τελικά σετ.

Το 1ο σετ ήταν πιο κλειστό απ' ότι δείχνει το τελικό 6-3, με τους δυο παίκτες να παίζουν σχεδόν 45 λεπτά στα πρώτα 5 games! Ο Djokovic, που ήταν μπροστά με 3-2 έχοντας σβήσει 3 break points σ' αυτά τα πρώτα games, έκανε τελικά το μοναδικό break του σετ στο 8ο game (5-3) και με love service game το κατέκτησε, σε κάτι περισσότερο από μια ώρα.

Στο 2ο σετ τα games ήταν πιο μικρά σε διάρκεια, αλλά ο Σέρβος και πάλι βρήκε σθεναρή αντίσταση από τον Shapovalov. Μετά από γρήγορο break και ένα προβάδισμα με 3-1, ο Nole είδε τον Shapovalov να ισοφαρίζει σε 3-3, χάρη στο πρώτο του break στο ματς.

Ο Καναδός μάλιστα έσβησε 2 break points στο επόμενο game, για να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το υπέρ του 4-3. Ο Djokovic απέφυγε πάντως να μπει σε περιπέτειες, ισοφαρίζοντας με love service game και κάνοντας τελικά το αποφασιστικό break, για να περάσει εκ νέου μπροστά με 5-4. Στο επόμενο game βρέθηκε πίσω με 0-30, αλλά με 4 πόντους στη σειρά ολοκλήρωσε την αποστολή του και πήρε την πρόκριση.

Αυτή ήταν η 8η νίκη του Djokovic με αντίπαλο τον Shapovalov, από τον οποίο δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην καριέρα του.

Αύριο, γύρω στις 09:30 το πρωί ώρα Ελλάδας, ο Nole θα αντιμετωπίσει τον Medvedev στον αγώνα που ξεχωρίζει από τους ημιτελικούς. Θυμίζουμε πως ο Ρώσος κέρδισε νωρίτερα σήμερα τον Karen Khachanov με 6-3, 6-3. Στον άλλον ημιτελικό, στις 07:30 το πρωί του Σαββάτου, ο Sebastian Korda θα αντιμετωπίσει τον Yoshihito Nishioka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots