ATP
Νίκησε και περιμένει ο Medvedev, εκτός ο Sinner (vids)

 
Νίκησε και περιμένει ο Medvedev, εκτός ο Sinner (vids)
© Tennis Australia
tn team Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2023 - 10:24

O Daniil Medvedev κέρδισε το ρώσικό ντέρμπι με τον Karen Khachanov και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Adelaide International, όπου περιμένει τον Novak Djokovic. Εκτός συνέχειας έμεινε ο Jannik Sinner, από τον εκπληκτικό Sebastian Korda.

Ο Medvedev έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και επικράτησε του Khachanov με 6-3, 6-3 σε 77 μόλις λεπτά, για να εξασφαλίσει την παρουσία του στους αυριανούς ημιτελικούς του 250αριού της Αδελαΐδας.

Το Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης βγήκε από τη δύσκολη θέση στο 2ο game, όταν ήταν πίσω στο σερβίς του με 0-1, 15-40, για να ισοφαρίσει σε 1-1. Αργότερα αξιοποίησε την πρώτη του ευκαιρία για break και πέρασε μπροστά με 4-3, ενώ στο 9ο game έκανε και δεύτερο σερί break, για να κλείσει το 1ο σετ.

Στο 2ο σετ o Khachanov έκανε πρώτος το break για να προηγηθεί με 3-1, όμως ο Medvedev κυριάρχησε στα επόμενα λεπτά, κέρδισε 5 games στη σειρά και έφτασε σ' αυτό το 6-3, για να ολοκληρώσει τη νίκη του.

Ήταν η 3η νίκη του Medvedev σε 4 συναντήσεις με τον Khachanov. O 26χρονος Ρώσος θα περιμένει τώρα την αναμέτρηση του Novak Djokovic με τον Denis Shapovalov, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά.

Νωρίτερα σήμερα, ο Sebastian Korda έδωσε συνέχεια στην τρομερή του εβδομάδα στην Αδελαΐδα, για να αποκλείσει και τον Jannik Sinner, με 7-5, 6-1.

Ο Αμερικανός έσβησε 3 set points στο 1ο σετ, όταν σέρβιρε στο 4-5, για να κάνει αργότερα ένα πολύτιμο break και να πάρει το σετ με 7-5. Αυτό του άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, αφού κυριάρχησε στο 2ο σετ και έχασε μόνο ένα game, από τον "λαβωμένο" Sinner που φάνηκε να αντιμετωπίζει ενοχλήσεις ψηλά στο αριστερό του πόδι.

Θυμίζουμε πως ο Korda κέρδισε τους Andy Murray και Roberto Bautista Agut στους προηγούμενους γύρους, μπαίνοντας στα ημιτελικά της Αδελαΐδας μέσα από μια πολύ δύσκολη διαδρομή.

Αύριο θα αντιμετωπίσει τον Yoshihito Nishioka, που επίσης κάνει ένα εκπληκτικό τουρνουά και σήμερα απέκλεισε τον Alexei Popyrin με 7-6 (4), 6-7 (8), 6-2, έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς. Θυμίζουμε πως ο Ιάπωνας είχε αποκλείσει τον Holger Rune στον 1ο γύρο της διοργάνωσης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots