ATP
Στο Νο.1 του Australian Open o Nadal

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2023 - 20:22

Εκτός από υπερασπιστής του τίτλου, ο Rafael Nadal θα είναι και το Νο.1 του ταμπλό, στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς. Στο Νο.3 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που θα αποφύγει σε κάθε περίπτωση τον Novak Djokovic.

Μετά και την ολοκλήρωση τον σημερινών αγώνων στο United Cup, προέκυψε πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θα μπορέσει να απειλήσει περαιτέρω τον Rafael Nadal κι έτσι ο 36χρονος Ισπανός θα παραμείνει στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα.

Αυτό βεβαίως, μετά και την απόσυρση του Carlos Alcaraz από το Australian Open, σημαίνει πως ο Rafa θα παίξει σε ακόμα ένα Grand Slam ως Νο.1 στο ταμπλό.

Στο Νο.2 του ταμπλό θα είναι ο Casper Ruud, παρότι την ερχόμενη εβδομάδα θα παίξει στο 250άρι του Ώκλαντ και θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στο Νο.2 της κατάταξης και να αφήσει ξανά πίσω του τον Nadal.

Στο Νο.3 του ταμπλό του Australian Open θα είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς και στο Νο.4 ο Novak Djokovic, που είναι και το μεγάλο φαβορί, ειδικά με τα όσα έχει δείξει μέχρι στιγμής στην Αδελαΐδα.

Αυτό επίσης σημαίνει πως ο Τσιτσιπάς και ο Djokovic, ίσως οι δυο παίκτες που έπαιξαν το καλύτερο τένις αυτή την εβδομάδα στην Αυστραλία, δεν μπορούν να συναντηθούν πριν από τον τελικό, σε αντίθεση με τους Nadal και Ruud, που ένας από τους δυο θα βρεθεί στο ίδιο μισό του ταμπλό με τον Σέρβο.

Να σημειωθεί επίσης πως η απουσία του Alcaraz από τη Μελβούρνη, σημαίνει πως θα έχουμε μεγάλη μάχη για το Νο.1, το οποίο μπορούν να διεκδικήσουν οι Τσιτσιπάς και Djokovic αν κατακτήσουν τον τίτλο, καθώς και ο Ruud, είτε αν κατακτήσει τον τίτλο, είτε αν προκριθεί στον τελικό και δεν βρίσκεται εκεί κάποιος εκ των Τσιτσιπά και Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots