ATP
Ruud: "O Djokovic είναι σαν ρομπότ!"

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Andrew Cornaga / @photosportnz
tn team Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 - 18:00

Ο Casper Ruud εκθείασε τον Novak Djokovic, τον οποίο θεωρεί μεγάλο φαβορί στο Australian Open, όχι όμως και ανίκητο.

"Ο Djokovic είναι το φαβορί στο Australian Open, αλλά υπάρχουν και άλλοι παίκτες που έχουν προπονηθεί για να τον κερδίσουν. Ο Novak είναι ό,τι κοντινότερο υπάρχει σε ρομπότ, αλλά παρόλα αυτά είναι άνθρωπος. Και την περσινή σεζόν είχε κάποιες ήττες, όπως εκείνη στο Laver Cup από τον Auger-Aliassime, ή στο Παρίσι με τον Rune", είπε ο Ruud, στη συνέντευξη που έδωσε στο Eurosport, ενόψει του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

Ο Ruud είχε ηττηθεί 2 φορές από τον Djokovic το 2022, στα ημιτελικά του Masters της Ρώμης και στον τελικό του ATP Finals, ενώ συνολικά έχει 4 ήττες σε ισάριθμες συναντήσεις με τον Σέρβο τενίστα.

Ο 24χρονος Νορβηγός, ο οποίος αν κερδίσει τον τίτλο στην Αυστραλία θα γίνει το νέο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, μίλησε στην ίδια συνέντευξη και για την Iga Swiatek, που τον τελευταίο χρόνο κυριάρχησε κατά κράτος στο γυναικείο tour.

"Είναι πολύ δυνατή παίκτρια και αποφασισμένη να κάνει τη δουλειά της σωστά. Κάνει κάθε της βήμα με προσήλωση, σκέφτεται την καριέρα της και το πως θα πάρει το καλύτερο που μπορεί από τον εαυτό της, όταν είναι στο γήπεδο. Είναι πολύ αυστηρή με τον εαυτό της, κάποιες φορές τη βλέπω στο γυμναστήριο που κάνει όλες τις ασκήσεις σωστά και είναι επίσης πολύ αθλητική. Είναι από τις παίκτριες που είναι πολύ διασκεδαστικό να παρακολουθείς, πέρσι ήταν η καλύτερη και είμαι σίγουρος πως θα έχει μεγάλο κίνητρο για να είναι και φέτος η καλύτερη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots