ATP
Έγραψε ιστορία ο Wu: 1η Top 10 νίκη και 1ος Κινέζος σε ΑΤΡ τελικό! (vid)

 
Yibing Wu
Yibing Wu © Dallas Open
tn team Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023 - 13:26

O Yibing Wu συνεχίζει τη μαγική του εβδομάδα στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς απέκλεισε και τον Taylor Fritz, για να πετύχει μια ιστορική νίκη για τον ίδιο και για την πατρίδα του.

O 23χρονος Yibing Wu, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.97 της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε μετά από μια μεγάλη μάχη τον Taylor Fritz με 6-7 (3), 7-5, 6-4 και πήρε μια ιστορική πρόκριση για τον τελικό του Dallas Open.

Ο Wu, ο οποίος είχε χάσει 2 set points στο 4-5 του 1ου σετ, δεν το έβαλε κάτω και έμεινε στον ημιτελικό, παλεύοντας μέχρι το τέλος. Στο 2ο σετ χρειάστηκε να σερβίρει για την παραμονή του στο τουρνουά, στο 4-5, κρατώντας την ψυχραιμία του ακόμα και όταν βρέθηκε πίσω με 0-30 σε εκείνο το game!

Επέστρεψε απ' αυτή την πολύ δύσκολη συνθήκη και έκανε break στο αμέσως επόμενο game, για να προηγηθεί με 6-5 και να κλείσει το σετ στο σερβίς του στο επόμενο game. Και στο 3ο σετ ο Κινέζος ήταν ο μόνος παίκτης που έκανε break, στο 5ο game αυτή τη φορά, για να προηγηθεί με 3-2 και να ολοκληρώσει το ματς με ένα love service game για το 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 32 λεπτά αγώνα.

Με τη μεγάλη αυτή νίκη, ο Wu έγινε ο πρώτος Κινέζος τενίστας στην ιστορία της open era που θα παίξει σε τελικό ATP διοργάνωσης. Επίσης θα ξεπεράσει τον καλύτερο Κινέζο στην κατάταξη της ATP, τον Zhang Zhizhen (είχε φτάσει μέχρι το Νο.91), καθώς από το Νο.97 θα σκαρφαλώσει τουλάχιστον στο Νο.76 του κόσμου - αν κερδίσει το τρόπαιο θα φτάσει στο Νο.57!

Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον John Isner, που στον άλλον ημιτελικό απέκλεισε τον JJ Wolf με 3-6, 7-5, 7-6 (4), σε ένα παιχνίδι που πέτυχε 31 άσσους! Αυτός θα είναι ο 31ος τελικός στην καριέρα του 37χρονου Αμερικανού, που θα διεκδικήσει τον 17ο τίτλο του και τον 1ο από τον Ιούλιο του 2021.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots