ATP
Έτσι θα ανεβεί στο Νο.2 ο Τσιτσιπάς

 
Έτσι θα ανεβεί στο Νο.2 ο Τσιτσιπάς
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 - 13:42

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα έχει αυτή την εβδομάδα τη δυνατότητα να ανεβεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης. Δείτε πως θα τα καταφέρει.

Ο Τσιτσιπάς έχασε αυτή την εβδομάδα 255 βαθμούς και απομακρύνθηκε λίγο από τον Carlos Alcaraz, που έχει 790 βαθμούς περισσότερους στο Νο.2 του κόσμου.

Παρόλα αυτά, θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το Νο.2 αυτή την εβδομάδα στο Ρότερνταμ, καθώς ο Ισπανός αναμένεται να χάσει 500 βαθμούς από τον τίτλο που κέρδισε στο Ρίο πέρσι.

Για να τα καταφέρει ο Στεφ να γίνει ο πρώτος Έλληνας παίκτης σε άνδρες ή γυναίκες που σκαρφαλώνει στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, θα πρέπει να κατακτήσει τον τίτλο στο Ρότερνταμ και συγχρόνως να μην κατακτήσει τον τίτλο στο Μπουένος Άιρες ο Alcaraz, ο οποίος θα επιστρέψει στη δράση μετά τον τραυματισμό του αυτή την εβδομάδα στο χωμάτινο τουρνουά της Αργεντινής, που θα είναι το πρώτο του στη χρονιά.

Θυμίζουμε πως ο Τσιτσιπάς θα κάνει την πρεμιέρα του στο Ρότερνταμ απόψε, στις 20:30 ώρα Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας τον Emil Ruusuvuori. Ο Alcaraz θα παίξει απευθείας στον 2ο γύρο του Argentina Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Laslo Djere.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots