ATP
Με νίκη επέστρεψε ο Alcaraz (vid)

 
Με νίκη επέστρεψε ο Alcaraz (vid)
tn team Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 - 14:08

Περισσότερο από 3 μήνες μετά τον τελευταίο του αγώνα, ο Carlos Alcaraz επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο του Laslo Djere, για να μπει στα προημιτελικά του Μπουένος Άιρες.

Ο Alcaraz, ο οποίος έχασε και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης σε αυτό το διάστημα που δεν μπορούσε να αγωνιστεί εξαιτίας των τραυματισμών που είχε στους κοιλιακούς του και στο γόνατό του, έδειξε πολύ καλά σημάδια στον αγώνα της επιστροφής του, κερδίζοντας έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, τον Laslo Djere, με 6-2, 4-6, 6-2.

"Είναι ωραίο που μπορώ να αισθάνομαι ξανά το συναίσθημα της νίκης. Ήταν πολύς καιρός για μένα χωρίς αγώνες, μόνο ανάρρωση. Επιτέλους πέτυχα την πρώτη μου νίκη για το 2023", είπε ο 19χρονος Ισπανός μετά τη νίκη του.

Είναι μια νίκη που τον έβαλε στα προημιτελικά του Argentina Open στο Μπουένος Άιρες, καθώς είχε πάρει bye για τον 2ο γύρο, ως Νο.1 του ταμπλό. Ο Djere είχε αγωνιστεί και στον 1ο γύρο, αποκλείοντας τον Fabio Fognini με 6-4, 6-4, επομένως ήταν ένας πάρα πολύς καλός πρώτος αγώνας για τον νεαρό Ισπανό.

Στα προημιτελικά, ο Alcaraz θα αντιμετωπίσει έναν ακόμα Σέρβο, τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Dusan Lajovic. Ο Lajovic μπήκε στο κυρίως ταμπλό ως qualifier και απέκλεισε τον Sebastian Baez, Νο.6 στο ταμπλό και πρωταθλητή την προηγούμενη εβδομάδα στο τουρνουά της Κόρδοβας.

Στον 2ο γύρο ο Σέρβος κέρδισε έναν ακόμα Αργεντινό, τον επίσης qualifier, Camilo Ugo Carabelli, με 6-3, 6-1.

Για να κρατήσει το Νο.2 του κόσμου, πριν ξεκινήσει μια πολύ δύσκολη περίοδος στους οποίους θα έχει πολλούς βαθμούς να υπερασπιστεί, ο Alcaraz θα πρέπει να κερδίσει τον τίτλο στο Μπουένος Άιρες. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να μην αναδειχθεί πρωταθλητής στο Ρότερνταμ ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots