ATP
Πήρε ρεβάνς ο Sinner και άφησε εκτός Ρότερνταμ τον Τσιτσιπά (vids)

 
Πήρε ρεβάνς ο Sinner και άφησε εκτός Ρότερνταμ τον Τσιτσιπά (vids)
© ABN AMRO Open
tn team Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 - 22:02

O Jannik Sinner πήρε τη ρεβάνς από τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον κέρδισε με 2-0 σετ στο Ρότερνταμ, για να τον αφήσει εκτός προημιτελικών στο ABN AMRO Open.

Πρόωρα αποχαιρετάει το Ρότερνταμ ο Στέφανος Τσιτσιπάς, φιναλίστ πέρσι στο 500άρι της Ολλανδίας, καθώς δεν ήταν σε καθόλου καλή μέρα και ηττήθηκε από τον Jannik Sinner με 6-4, 6-3 σε 81 λεπτά, για τον 2ο γύρο του ABN AMRO Open.

Ο Sinner πήρε ρεβάνς για την ήττα του στο Australian Open από τον Στέφανο, αλλά και για τις 4 διαδοχικές ήττες που είχε από τον Έλληνα τενίστα στα 2 τελευταία χρόνια, για να τον κερδίσει για 1η φορά από το 2020 - 2η συνολικά σε 7 αναμετρήσεις (2-5). 

 

Έκανε ένα φανταστικό ματς ο 21χρονος Ιταλός, ο οποίος ήταν αψεγάδιαστος από τη γραμμή του σερβίς, κερδίζοντας τους 24 από τους 27 πόντους στα πρώτα του σερβίς και 13 από τους 17 στα δεύτερα. Σε κανένα service game του δεν επέτρεψε στον Στέφανο να φτάσει έστω σε break point, σε όλο τον αγώνα! 

 

Το σημείο που έκανε τη μεγάλη διαφορά, ήταν το τέλος του 1ου σετ και το ξεκίνημα του 2ου, όπου ο Sinner έκανε δυο απανωτά breaks και από το 3-4, βρέθηκε να προηγείται με 6-4, 2-0. Είχε μάλιστα και ένα break point για το 3-0 στο 2ο σετ, με τον Στέφανο να μένει στο ματς και να μειώνει προσωρινά σε 2-1. 

 

Ο Sinner ωστόσο δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή στο δικό του σερβίς και μάλιστα δεν χρειάστηκε να σερβίρει για την πρόκριση, αφού έκλεισε το ματς με ένα νέο break στο 9ο game, σε ένα κακό game από το σερβίς για τον Έλληνα πρωταθλητή.

Μετά από 1 ώρα και 21 λεπτά στο κεντρικό court του Rotterdam Ahoy, ο Sinner πήρε αυτή την εμφατική νίκη επί του Στέφανου, που τον φέρνει στην τελική 8άδα του ABN AMRO Open. 

 

Αύριο, θα διεκδικήσει και την είσοδό του στην 4άδα, απέναντι στον πολύ έμπειρο Stan Wawrinka, που παίζει καλό τένις τον τελευταίο καιρό. Ο 37χρονος Ελβετός είχε και τη δυνατότητα να ξεκουραστεί σήμερα, αφού έπαιξε χθες τον αγώνα του για τον 2ο γύρο, κερδίζοντας τον Richard Gasquet με 6-3, 6-3.

O Τσιτσιπάς δεν έχει προγραμματίσει να αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα και μένει να δούμε αν θα μείνει στην απόφαση αυτή, μετά τον πρόωρο αποκλεισμό στο Ρότερνταμ. Αν το κάνει πάντως, αναμένεται να επιστρέψει σε 10 περίπου μέρες, για το 500άρι του Ακαπούλκο στο Μεξικό (27 Φεβρουαρίου - 5 Μαρτίου).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots