ATP
Στους "4" του Μπουένος Άιρες ο Alcaraz (vid)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Argentina Open/Sergio Llamera
tn team Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023 - 12:45

O Carlos Alcaraz συνεχίζει στο δρόμο των επιτυχιών στην εβδομάδα της επιστροφής του στο Μπουένος Άιρες και απέκλεισε στα 2 σετ τον Dusan Lajovic, για να προκριθεί στους "4" του Argentina Open.

Ο 19χρονος Ισπανός τενίστας, στο πρώτο του τουρνουά που παίζει μετά από περισσότερο από 3 μήνες, εξαιτίας των τραυματισμών που είχε σε κοιλιακούς και γόνατο, τα πηγαίνει πολύ καλά και είναι ήδη στα ημιτελικά του Argentina Open.

Στα προημιτελικά, επιβλήθηκε του προερχόμενου από τα προκριματικά, Dusan Lajovic, με 6-4, 6-2.

Παρότι προηγήθηκε με διπλό break στο 3-0 και ισοφαρίστηκε στο 4-4, ο Alcaraz απάντησε κερδίζοντας τα 5 επόμενα games, για να προηγηθεί με 6-4, 3-0 και να απλοποιήσει τα πράγματα. Δεν έχασε τον έλεγχο σε κανένα σημείο στο 2ο σετ και το έκλεισε με νέο break στο 8ο game, για το 6-2.

Ο Alcaraz, ο οποίος έχει ήδη εξασφαλισμένη και την παραμονή του στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον συμπατριώτη του, Bernabe Zapata Miralles, που απέκλεισε το Νο.5 του ταμπλό, Francisco Cerundolo, με 6-3, 6-7 (4), 6-3.

Στον άλλον ημιτελικό του Μπουένος Άιρες θα αναμετρηθούν οι Cameron Norrie και Juan Pablo Varillas. O Norrie, Νο.2 στο ταμπλό κέρδισε τον Tomas Martin Etcheverrry με 5-7, 6-0, 6-3, ενώ ο Varillas, ο οποίος ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία του, άφησε εκτός το Νο.3 του ταμπλό, Lorenzo Musetti, με 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots