ATP
O Murray απέκλεισε τον Zverev στην Ντόχα (vids)

 
Andy Murray
Andy Murray © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 - 22:12

O Andy Murray έβγαλε τον Alexander Zverev εκτός Qatar Open, μετά από μια μάχη τριών ωρών στην Ντόχα.

Για 3 ώρες και 2 λεπτά μονομάχησαν στην Ντόχα Murray και Zverev, με τον Βρετανό να πανηγυρίζει μια πολύ σημαντική νίκη με 7-6 (5), 2-6, 7-5 και να παίρνει την πρόκριση για την καλύτερη 8άδα του Qatar Open.

Ο 35χρονος Murray, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.70 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει βάλει στόχο να επανέλθει στις κορυφαίες θέσεις, κατάφερε να επιστρέψει από break πίσω στο 4-5 του 1ου σετ και να φτάσει πρώτος σε set point, στο 5-6, 30-40.

Ο Zverev κράτησε αυτή τη φορά το σερβίς του, αλλά στο tie-break o Βρετανός ολοκλήρωσε την ανατροπή, καθώς επικράτησε με 7-5 και κατέκτησε το πολύ σημαντικό και ισορροπημένο 1ο σετ.

O Zverev απάντησε με ένα πολύ καλό 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε χάρη σε γρήγορο break με 3-0, ενώ είχε και 2 χαμένες ευκαιρίες για το 5-1 στο 6ο game. O Murray μείωσε σε 4-2, αλλά ο Γερμανός έκανε τελικά το double break στο 8ο game, για να κλείσει το σετ με 6-2.

Στο αποφασιστικό σετ ο Murray αναγκάστηκε να σερβίρει για την παραμονή του στο τουρνουά στο 4-5, αλλά έμεινε ψύχραιμος, ισοφάρισε σε 5-5 επιστρέφοντας από το 15-30 και στο επόμενο game έκανε και το μοναδικό break του σετ, για να πάρει το σετ με 7-5.

Ο Murray, ο οποίος είχε αποκλείσει και τον Lorenzo Sonego σε πολύ κλειστό ματς τριών σετ προχθές, θα παίξει στα προημιτελικά της Ντόχας με τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Alexandre Muller, που έβγαλε εκτός το Νο.8 του ταμπλό, Botic Van De Zandschulp, με 6-2, 6-4.

Νωρίτερα σήμερα, πολύ δύσκολα πέρασε και το Νο.1 του ταμπλό, Andrey Rublev, που κατάφερε ωστόσο να κάμψει την αντίσταση του Tallon Griekspoor, με 1-6, 6-1, 7-6 (6), επιστρέφοντας από το 2-5 και σώζοντας 3 match points στο σερβίς του Ολλανδού στο 3ο σετ!

Ο Rublev θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Jiri Lehecka, που επικράτησε του Emil Ruusuvuori με 6-2, 7-6 (2).

Το Νο.2 του ταμπλό, Felix Auger-Aliassime, έμεινε επίσης με σετ πίσω, αλλά πήρε τη νίκη επί του Jason Kubler, με 4-6, 6-1, 6-4. Αύριο θα αντιμετωπίσει για μια θέση στην 4άδα το Νο.7 του ταμπλό, Alejandro Davidovich Fokina, που απέκλεισε τον Soon-woo Kwon, με 6-3, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots