ATP
2ος συνεχόμενος τίτλος για τον Medvedev (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © @qatartennis
tn team Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 - 18:56

Μια εβδομάδα μετά το Ρότερνταμ, ο Daniil Medvedev αναδείχθηκε πρωταθλητής και στην Ντόχα, κατακτώντας τον 2ο διαδοχικό τίτλο του. Στον τελικό του Qatar Open, o Ρώσος κέρδισε με 2-0 σετ τον Andy Murray.

Ο Murray πάλεψε, ο Medvedev όμως ήταν πολύ δυνατός για τον Βρετανό και πήρε τη νίκη με 6-4, 6-4, για να γίνει ο νέος πρωταθλητής του Qatar Open στην Ντόχα.

Αυτός ήταν ο 2ος διαδοχικός τίτλος για τον 27χρονο Ρώσο, που την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πρωταθλητης στο 500άρι του Ρότερνταμ.

Αυτή την εβδομάδα έκανε το ντεμπούτο του στην Ντόχα και το συνδύασε με τον τίτλο, μένοντας αήττητος σε 4 αναμετρήσεις και φτάνοντας τις 9 διαδοχικές νίκες στο tour.

Στον σημερινό τελικό, o Medvedev ξεκίνησε καλά και πήρε προβάδισμα με διπλό break στο 4-1 του 1ου σετ, ενώ στο 2ο προηγήθηκε με 3-1. Ο Murray πάλεψε και στα δυο σετ, κατάφερε να μειώσει σε 4-3 στο 1ο, όπου είχε και ένα break point για το 4-4, ενώ στο 2ο σετ προηγήθηκε με 4-3.

Ο Medvedev στις κρίσιμες στιγμές είχε σύμμαχο το καλό του σερβίς και κατάφερε να κλείσει το 1ο σετ με 6-4, σβήνοντας εκείνο το break point, ενώ στο 2ο σετ έκανε εκ νέου break στο 9ο game και σέρβιρε επιτυχώς για τη νίκη, κερδίζοντάς το και αυτό με 6-4.

Ο Medvedev έφτασε τους 17 τίτλους στην καριέρα του (17-12 σε τελικούς), ενώ αυτός ήταν ο 2ος τίτλος του στη φετινή σεζόν. Θα κερδίσει μια θέση και θα βρεθεί στο Νο.7 του κόσμου ο Ρώσος, που θα συνεχίσει το tour στο Ντουμπάι την επόμενη εβδομάδα.

Για τον Murray ήταν ο 71ος τελικός στην καριέρα του, με τον 35χρονο Βρετανό να μένει χωρίς τίτλο από τον Οκτώβριο του 2019. Αυτή ήταν η 3η διαδοχική ήττα του σε τελικό και η 25η συνολικά (46-25). Αναμένεται να κερδίσει πάντως 18 θέσεις την ερχόμενη εβδομάδα ο Murray και να βρεθεί στο Νο.52 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots