ATP
"Επιβίωσε" έπειτα από τρίωρη μάχη ο Alcaraz (vid)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Fotojump/Rio Open
tn team Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 - 5:25

O Carlos Alcaraz αντιμετώπισε μια πολύ μεγάλη πρόκληση απέναντι στον Nicolas Jarry, αλλά κατάφερε να επιστρέψει από σετ πίσω και να τον κερδίσει μετά από σχεδον 3 ώρες μάχης, για να προκριθεί στον τελικό του Rio Open, όπου θα έχει έναν επαναληπτικό με τον Cameron Norrie.

O Alcaraz δεν είχε καθόλου εύκολο έργο στα ημιτελικά του Ρίο, αλλά μετά από 2 ώρες και 43 λεπτά παιχνιδιού πήρε τη νίκη απέναντι στον Jarry με 6-7 (2), 7-5, 6-0.

Ο Jarry, ο οποίος έκανε αναμφίβολα το καλύτερο τουρνουά του στα 3,5 τελευταία χρόνια, από τότε που κατέκτησε τον τίτλο στο Bastad τον Ιούλιο του 2019, ξεκίνησε πολύ καλά για να προηγηθεί με 3-0 και να μείνει μπροστά μέχρι το 5-2.

Παρότι κατάφερε να επιστρέψει και να στείλει το σετ στο tie-break, o Alcaraz έμεινε τελικά πίσω με σετ, αφού έκανε ένα κακό tie-break, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Χιλιανός, που επιβλήθηκε με 7-2.

Και το 2ο σετ ήταν πολύ κλειστό και μάλιστα ο Alcaraz χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-40 και να σβήσει 4 break points στο 1ο game, για να μη μείνει πίσω με break. Δεν αντιμετώπισε άλλο break point o Ισπανός, αλλά δυσκολεύτηκε αρκετά, μέχρι τελικά να βρει τη λύση στο 12ο game, όπου έκανε break με love και πήρε το σετ με 7-5.

Αυτό άνοιξε το δρόμο για τον υπερασπιστή του τίτλου, που δεν έχασε ούτε ένα game στο 3ο σετ, όπου ήταν πολύ καλύτερος και έφτασε στο bagel και στην ανατροπή, κάνοντας 3 διαδοχικά break στο σερβίς του Jarry, που τόσο τον δυσκόλεψε στο υπόλοιπο παιχνίδι.

Ο Alcaraz βελτίωσε το ρεκόρ του στο 8-0 για το 2023 και μια εβδομάδα μετά τη νίκη του στον τελικό του Μπουένος Άιρες επί του Cameron Norrie, θα αντιμετωπίσει ξανά τον Βρετανό, για τον τελικό του Ρίο.

Ο Norrie διανύει μια ακόμα καλή εβδομάδα και σήμερα κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τον Bernabe Zapata Miralles στο tie-break του 3ου σετ, με 6-2, 3-6, 7-6 (3).

Ο Βρετανός απώλεσε προβάδισμα με 4-2 στο 3ο σετ και στο 11ο game βρέθηκε μια ανάσα μακριά από την ήττα, αφού αντιμετώπισε break point στο 5-5, 30-40. Κατάφερε να το σώσει και τελικά πήρε τη νίκη στο tie-break, έπειτα από 2 ώρες και 30 λεπτά παιχνιδιού.

Θα παίξει για 6η φορά στην καριέρα του με τον Alcaraz, τον οποίο κέρδισε μόνο μια φορά (1-4) και ποτέ στο χώμα (0-2). O τελικός θα γίνει το βράδυ της Κυριακής, στις 22:30 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά στο COSMOTE SPORT 6HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots